HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2019 Çarşamba - 19:47

İzmir'de ulaşıma zam! İşte yeni tarife

İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşıma 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olmak üzere zam yaptı. Yeni tarifeye göre, tam bilet ücreti 3 lira 56 kuruşa, öğretmen bileti 3 liraya, 60 yaş biletleri 3 liraya çıktı, öğrenci biletlerinde ise indirime gidildi ve yeni biniş ücreti 1 lira 64 kuruş oldu.Yeni tarifeler, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile geçti.

İzmir de ulaşıma zam! İşte yeni tarife

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım tarifelerinde zam yaptı. Yeni tarifeler, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile geçti. Buna göre ulaşımda 1 Kasım itibariyle tarife fiyatları şöyle olacak:

TAM BİLETE ZAM,  ÖĞRENCİYE İNDİRİM
Tam biniş ücreti 3 liradan 3 lira 56 kuruşa yükselirken, öğrenci biniş ücreti ise 1 lira 80 kuruştan 1 lira 64 kuruşa düştü. Öğretmenler için 2 lira 50 kuruş olan biniş fiyatı 3 oldu. 60 yaş için biniş ücreti 1 lira 80 kuruştan 3 liraya yükseldi.

BİNİŞ KARTLARINA ZAM
Biniş kartlarının ücret tarifelerinde de değişikliğe gidildi. 3 binişlik bilet 11 liradan 13 liraya, 5 binişlik bilet 17 liradan 20 liraya, 10 binişlik bilet 32 liradan 38 liraya yükseldi. Yeni tarife de, İki binişlik kart da geliyor. İki binişlik biletin fiyatı da 9 lira olacak.

GİTTİĞİN KADAR ÖDE UYGULAMASINDA YENİ ÜCRETLER
Gittiğin kadar öde uygulamasında da fiyatlar değişti. 15 kilometre için ilk biniş ücreti; tam bilet için 2 lira 75 kuruştan 3 lira 26 kuruşa yükselirken, öğrencide ise 1 lira 57 kuruştan 1 lira 44 kuruşa düştü. Öğretmenler için ise 2 lira 18 kuruştan 2 lira 62 kuruşa, 60 yaşta ise 1 lira 57 kuruştan 2 lira 62 kuruşa yükseldi. 15 kilometreden sonrası için de ücretler, kilometre başına; tam bilette 0,11 kuruş, öğrencide 0, 06 kuruş, öğretmen ve 60 yaşta için ise 0, 08 kuruş oldu.

METROPOL DIŞI İLÇELER ARASI TARİFELER DEĞİŞTİ
Metropol dışı ilçeler arası ulaşım tarifesinde de değişiklik yapıldı. Buna göre; Çeşme-Urla, Karaburun- Urla, Ödemiş-Torbalı, Tire-Torbalı, Bergama- Aliağa, Dikili- Aliağa ilçeleri arası ulaşım yeni tarifeye göre; tam bilet 6 liradan 7 lira 12 kuruşa, öğretmen için 4 lira 25 kuruştan 5 lira 10 kuruşa, 60 yaş kartı için 3 lira 50 kuruştan 5 lira 10 kuruşa çıkarken öğrenci biletlerinde ise indirime gidildi. Öğrenci bileti için 3 lira 50 kuruştan 3 lira 20 kuruşa indirildi.  

MECLİSTE ZAM TARTIŞMASI
Ulaşımdaki fiyat tarifelerinde yapılan değişikliğe ilişkin eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Fiyat tarifesinde değişiklik yapılması söz konusu… Teknik olarak fiyat tarifesinde artış yazılmış ama burada bir zam söz konusu. Benim bu eleştirilerimin arkasından salonda ‘ülkemizde yaşanan ekonomik hadiseler, enflasyon oranlarının geçmiş dönemlere nazaran yüksek olması, döviz fiyatlarındaki yükseklik dünya genelindeki ekonomik hadiselerinin ülkemize yansıması ve bunun ESHOT’’a etkilemesi’ gibi savunmalar gelecektir. Ama burada garip olan bir durum söz konusu; Bir tarafta 50 milyon gibi bir borçlanma söz konusu öte yandan borçlanmanın yanında ESHOT bütçesini ilgilendirdiğini düşündüğünüz bir zaman söz konusu toplam da yüzde 18 gibi bir zam yapılmış ancak bazı indirimler de var. Öncelikle itiraz ettiğimiz husus şu; bir tarafta 50 milyon gibi kredi talebi ki biz bu talebe olumlu yönde oy kullandık. Ancak diğer yandan 50 milyon yetiyor ve zam söz konusu oluyor. Temel olarak bu yüzden karşı çıkıyoruz. Enflasyon oranında bir zam yapıldığı söyleniyor, tarifelerdeki zammın şirin gözükmesi adına öğrenci tarifesinde indirim yapılıyor. Benzer şehirlerdeki öğrenci tarifeleriyle de uyuşmuyor. Bu indirimin yeterli olmadığını söylüyoruz. 60 yaş tarifesinde de neredeyse yüzde 60 bir artış söz konusu. Gizli zam tekniği ile dengeleme yapılmaya çalışılmış. Aslında bir indirim söz konusu olmadığını biliyoruz. Biz bu yüzden bu maddeye olumsuz yönde oy kullanacağımızı söylemek isteriz” diye konuştu.

“17 AYDIR HİÇ ZAM YAPMADIK”
CHP Meclis Üyesi Yeşim Tekoğlu, Hızal’ın eleştirilerine yanıt verdi. Tekoğlu, “Sabah uyandığımızda zam haberleri gece yattığımızda zam haberleri oluyor ama nedense bu fiyat düzenlemesi oluyor ama bizimkine gelince zam diyorsunuz. Bizim şirin gözükmek gibi bir çabamız hiçbir zaman olmadı. ESHOT’a 16 Ekim 2018’den beri, yani 17 aydır hiç zam yapmadık. Halk taşıt uygulamasında da yüzde 50 indirim uygulaması devam ediyor” açıklamasında bulundu.

“İZMİR HALKI MAKUL OLANI ANLAYIŞLA KARŞILAR”
AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partili (MHP) meclis üyelerinin ulaşım tarifesinde 60 yaşa zam yapılmasına tepki göstermesi üzerine konuşan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “İzmir emekli oranının yüksek olduğu bir kent. Emekliler sadece dar gelirlilerden oluşmuyor. Geliri yüksek olan emekli oranı da yüksek...  Dar gelirli emeklilerimiz için İzmir Büyükşehir Belediyemizin getirdiği imkanlar var. İzmir halkı makul olanı anlayışla karşılar. 17 ay öncesinin fiyatlarıyla toplu taşımanın yürümesi mümkün değil” diye konuştu.

 
Trump: PKK, DAEŞ'ten daha kötü!
 
Kültürpark Üretici Pazarı kapılarını açtı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR YERLİSİ 17 Ekim 2019 Perşembe 09:59

su ile çalışan ulaşım araçlarına zam yapmak çok kötü bir hareket

Yorumu oyla      11      6  
Kskli 17 Ekim 2019 Perşembe 09:50

Hic bir sonuc cikmaz apartman sakinlerinden biri dava acar 3-5 sene mahkeme bir sürü dava masrafi boşa kürek çekmek. Birakin kendine guvenen otursun.

Yorumu oyla      4      6  
Alen35 17 Ekim 2019 Perşembe 09:45

Zam gelmesi iyi bir şey değil tabi. ancak bunların temelinde belediyenin bize geçirme istegi değil, ülkenin ekonomik durumu yatıyor. yani kısa süre önce elektrik,dogal gaz ve akaryakıt fiyatlarına gelen büyük zamlar etkili. dolayısı ile burada suçlamanız gereken . yazıklar olsun demeniz gereken yer akp hükümeti oluyor. evet zam gelmesi iyi değil ama tavsiyem ulaşımdan çok kışı nasıl geçireceginizi düşünmeniz.

Yorumu oyla      11      5  
FETİ DENİZ 17 Ekim 2019 Perşembe 09:38

60 yaş ve ögretmen artışı yüzde 70 bu ne ya hükümet bile böyle vurmadı bizi

Yorumu oyla      8      10  
Oğulcan 17 Ekim 2019 Perşembe 09:08

Sayın boş konuşan çok bilmişler. Kullandığınız araçlar su yakmıyor. Siz önce gidin de mazota ve elektriğe her gün zam yapanlara konuşun, sonra gelip burada klavye delikanlılığı yapın.

Yorumu oyla      9      8  
17 Ekim 2019 Perşembe 09:07

İzmirde zam, aynı gün İstanbulda indirim. Bu nedir yav?? Şaka gibiyiz

Yorumu oyla      5      8  
.. 17 Ekim 2019 Perşembe 09:01

17 ayda en fazla gelen zam %18, peki acaba kendini burda yırtan ve bir daha oy vermem diyenler neden her ay Akaryakıta zam geldiğinde, elektiriğe doğalgaza , yediğimiz içtiğimize, giyimimize, her seye ayda %20-25 zam geldiğinde neden konuşmazlar.. Vermezseniz vermeyin oyunuzu.. Demekki size 17 ay da değilde ayda bir zam gelmesi gerekiyor alıştınız bu zamların size girmesine değil mi..

Yorumu oyla      12      6  
GözGöz 17 Ekim 2019 Perşembe 08:42

kimse benzine mazota elektrik gelen zammı konuşmaz. Vapur, otobüs, izban, metro su yakıyor zaten

Yorumu oyla      16      8  
deli bekir 17 Ekim 2019 Perşembe 01:05

hiç hoş karşılamıyorum.

Yorumu oyla      7      9  
16 Ekim 2019 Çarşamba 23:47

Yaz8klar olsun

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in tartışılan binaları için yeni karar!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile Bostanlı’da dolgu zemine ...
Gaziemir'de tahrip edilen Atatürk büstü yenilendi
Gaziemir Zafer Mahallesi Muhtarlığı Binası önündeki tahrip edilen Atatürk ...
Kıyı Belediyeleri hizmet için tek yürek
Marmaris’te toplanan kıyı belediyeler birliğine bağlı üye belediye başkanları ...
 
Çeşme’nin 2020 yılı bütçesine onay!
Çeşme Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi oy birliği ile 202 milyon 700 bin ...
Torbalı’nın heykelleri koruma altında
Torbalı’da bulunan heykeller için Torbalı Belediyesi tarafından bakım ...
İzmirli zabıtalar şampiyonluk mücadelesi verecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve ilçe belediyelerinin ...
 
Bornova'da hamleler Cumhuriyet aşkına yapılacak
Bornova Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 29 Ekim ...
İzmir’in ilk Bisiklet Festivali Karşıyaka’da
Karşıyaka Belediyesi tarafından, bisiklet kullanımını teşvik etmek ve ...
Fakir Baykurt Çiğli’de unutulmadı
Köy enstitüsü kökenli edebiyatçılar içinde eserleri geniş kitlelere ulaşmış ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva