131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

“İZMİR’DE İYİLİK KAZANMAYA DEVAM EDECEK”

15 Şubat 2019, Cuma 06:25

     


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, katıldığı bir televizyon programında İzmir gündemindeki sorunlar ve konular hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelere bulundu. Yerel seçim süreci ve adaylığına yönelik sorulara açıklamalarda bulunan Soyer, adaylıkların açıklanmasının geç kaldığına yönelik soruya, “ Temel sebeplerden biri partinin, genel merkezin, genel başkanın bu konudaki titizliğidir. Birden çok anket yapıldı. Hep ilk iki içinde çıktığım söylendi. Tam anlamıyla bilinmez ve birden bire ortaya çıkmış bir küçük taşra kasabasının belediye başkanı değilim. İzmirli tanımış ve ismimizi biliyor. Seferihisar'da yaptığımız çalışmalar, tercih edilmemizin temel sebebi oldu.” ifadelerini kullandı. Konuk olduğu programda babasıyla ilgili sorulara yanıt veren Soyer, “Bu yerel seçimlerde adayların 12 Eylül'de nerede durdukları, 12 Eylül'de ne yaptıkları veya babalarının atalarının ne yaptığı oylanmayacak. İzmirli seçmen içine çekilmek istendiği bu tartışmaları hiç de umursamayacak diye düşünüyorum. Kentin geleceğinden, çocuklardan, onların annelerinden, babalarından, işsiz gençlerden, aşsız evlerden bahsediyoruz. Adayların performanslarını, vizyonlarını, geçmiş deneyimlerini, gelecek bakışlarını yarıştıracaklar.” ifadelerini kullandı.

“İzmir'de hep iyilik kazandı”

İzmir’in bir dünya kenti olmasına yönelik projelerini dile getiren Soyer, İzmir’in coğrafi konumu itibariyle bir dünya kenti olmak zorunda olduğunu ve bunun İzmir’in geçmişinde yer aldığını belirtti. Soyer, “Akdeniz Kentler Birliği ile başlayacağız. Akdeniz'de 6 hedef kent tespit ettik. İskenderiye, Beyrut, Atina, Roma, Marsilya ve Barcelona. Bu 6 kentle birlikte İzmir, Akdeniz Kentler Birliği kuracak ve akademiler, STK'lar üzerinden spor, sanat, kültür, bilişim teknolojileri üzerinden ortaklıklar yapmaya başlayacağız. Global dünyanın tekrar global bir aktörü haline getireceğiz İzmir’i.” dedi. İzmir’de bırakmak istediği izlere değinen Soyer, “İzmir'de hep iyilik kazandı ve iyilik kazanmaya devam edecek. EXPO 2015 zamanı ülke ülke her yerde İzmir'i anlattık. Bu süre içerisinde biriktirdiklerim, deneyimim, öğrendiklerim, yaptıklarım, vizyonum bir yanda, İzmir'e olan hayranlığım, sevgim, tutkum, aşkım bir yanda. Bütün bunları harmanlayın ve bu kente vakfedin. İşte o vakfettiğiniz anda ne iz kalacaksa o kalacak İzmir'de. Ben, o izi bırakmaya çalışıyorum.” açıklamalarında bulundu. Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığının Seferihisar Belediye Başkanı olmasından farklı gerçekleşeceğini belirtti. Soyer, “Ters açıdan da farklı olabilir. Bazen küçük bir taşra kasabasını yönetmek, bir büyükşehri yönetmekten daha zor olabilir. Bunu Seferihisar için söylemiyorum ama bir taşra kasabasının size sunduğu, insan malzemesi, teknik olanaklar, potansiyeller ne kadar sınırlıysa, hele hele İzmir gibi bir büyükşehrin insan malzemesi, gücü, imkanları çok daha fazla olabilir.” ifadelerini kullandı.

“İzmir, bir Amazon kraliçesinin adını taşıyor”

İzmir’i uyuyan bir güzel benzetme tartışmalarının yer aldığı programda İzmir’in neden bir kadın olarak nitelendirildiği sorusuna Soyer, “ Bu şehir adını tarihin ilk örgütlü kadın hareketi olan Amazonların kraliçesinden alıyor. Bir Amazon kraliçesi Smyrna. İzmir, bir Amazon kraliçesinin adını taşıyor. Ben demiyorum. Bunu girdiğiniz her mekanda, yürüdüğünüz her sokakta, İzmir'in her yerinde her anında hissedersiniz. O nedenle İzmir bir kadın şehridir ve kadınlar öncüdür, önderdir. Bunu bilmeyen İzmir'de yaşayamaz.” açıklamalarında bulundu.

“Ama İzmirli bunu yemez”

HDP tartışmalarına açıklık getiren Soyer, yerel ve merkezi siyasetin farkına dikkat çekti. Soyer, “Biz yerel yöneticiler olarak kentimizin tamamından oy almak isteriz. Kentimizde yaşayan herkesin belediye başkanı olmak için herkesi kucaklamak zorundayız. Ben demokrasi çerçevesinde herkesin oyuna talibim. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak İYİ Parti ile yaptığımız bir ittifak var. Onun dışında hiç kimse ile ne açık ne örtülü bir ittifakımız söz konusu değil. “ dedi. Millet İttifakı’na yönelik açıklamalara yer veren Soyer, “İzmirli şu tercihi yapacak; 'Kardeşim benim seçeceğim aday, benim içinde yaşadığım kentin yaşam seviyesini yükseltecek mi?’ HDP, FETÖ, PKK bütün bu hikaye birilerinin bir algı yaratarak bu objektif tercihleri, bu objektif seçimleri, kriterleri yok saymaya çalışmasından ibaret. Ama İzmirli bunu yemez. İzmirliler gerçekten neyi seçtiklerini, neyi seçmeleri gerektiğini bilecek kadar olgun bir demokrasi kültürüne sahiptir” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler