HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Nisan 2018 Pazar - 09:42

İzmir'de büyük buluşma: Üç fuar bir arada!

İZFAŞ tarafından 24-28 Nisan tarihleri arasında ayakkabı, deri ve tekstil sektöründe düzenlenecek üç fuarda yerli ve yabancı binlerce sektör temsilcisi fuarizmir’de bir araya gelecek.

İzmir de büyük buluşma: Üç fuar bir arada!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, fuarizmir’de düzenlediği fuarlarla kent ekonomisi ve ilgili sektörlere büyük katkılar sağlayan İZFAŞ, bu yıl 43’üncüsü yapılacak Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’yla aynı süreçte iki yeni fuar gerçekleştirecek.

Leather & More- 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı ve Fashion Prime – 1. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile sektörlere önemli katkı sağlanacak. Shoexpo ile Leather & More 24 - 27 Nisan ve Fashion Prime ise 26 - 28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. 

43. Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce fuarizmir’e taşıyacak. Ayakkabı ve çanta sektöründeki son gelişmeler, yenilikler, tasarımlar ve modelleri görme olanağının bulunacağı Shoexpo’da kadın, erkek ile çocuk ayakkabıları ve çantalar sergilenecek. İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 119 yerli, Brezilya, Ukrayna ve Lübnan’dan toplam dört katılımcı fuarda stant açacak. Katılımcı firmalar profesyonel ziyaretçilerle bir araya gelme olanağı bulacak. Fuar’da bir firma ise Portekiz, İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan getirdiği ürünleri sergileyecek. 

Ayakkabı ve deri kucaklaşacak 
Ayakkabı ile çantanın hammaddelerinin başında gelen deri sektörünün yer alacağı Leather & More – 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı da Shoexpo’yla aynı tarihlerde gerçekleştirilecek. Fuarda 33 katılımcının yanı sıra İran Dericiler Derneği’nden gelecek heyet de yer alacak. Dört gün boyunca deri ve deri giyim markaları, perakendeciler, toptancılar ve tasarım firmalarının, önde gelen yerli ve yabancı deri ve deri giyim üreticileri ile bir araya gelmesi sağlanacak. Fuarda deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri de stantlarda sergilenecek. Ayakkabı ve çanta üreticileriyle bir araya gelecek olan dericiler, sektörde suni deri yerine gerçek deri kullanımında artış sağlanmasını hedefliyor. 

50’ye yakın ülkeden gelecekler 
Türkiye’nin deri üretiminin yüzde 50’sinden fazlasını gerçekleştiren İzmir’de fuar döneminde oluşturulacak “Hosted Buyer” alanında alım heyetleri ile katılımcı firma temsilcileri ikili görüşmeler yapacak. 2018 yılının ilk üç ayında Türkiye’nin ayakkabı ihracatının yüzde 187 arttığı Rusya dahil toplam 50 ülkeden ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelecek satın alım heyetleri, fuarda hem gerçek deriler hem de ayakkabı üreticileriyle görüşmeler yapacak. Ticari anlaşmaların gerçekleştirmesi hedeflenen fuarlar sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak. 

Tekstil endüstrisi buluşacak 
Ayakkabı, çanta ve deri sektörünün yanında, tekstil sektörü de fuarizmir’de ilk kez düzenlenecek Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’nda bir araya gelecek. Konfeksiyon Yan Sanayiciler Derneği (KYSD), Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği ve Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İşadamları Derneği’nin desteği ile 26-28 Nisan arasında gerçekleşecek Fashion Prime Fuarı’nda Türkiye’nin çeşitli illerinden 104 katılımcı yer alacak. Moda ve konfeksiyon sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünleri üreten, ticaretini yapan tedarikçileri bir araya getirmeyi amaçlayan Fashion Prime, Ortadoğu, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa’dan gelecek alıcılarla katılımcıları buluşturacak. Fashion Prime’da etiket, lastik, fermuar, düğme, vatka gibi konfeksiyon yan sanayi ürünleri, gelinlik kumaşı, abiye kumaşı, ev kumaşları gibi kumaş türleri, konfeksiyon makineleri, birçok iplik çeşidi sergilenecek. Üç gün sürecek fuar, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak. 

Defilelerle renklenecek 
Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın kazananları da 24 Nisan Salı günü belli olacak. Teması “Prestij” olarak belirlenen uluslararası yarışmanın finalinde bir de defile gerçekleşecek. Defile sonrasında dereceye girenler açıklanacak. 26 Nisan’da bu yıl ilk kez gerçekleşen Fashion Prime’ın açılışında yapılacak defile de fuara renk katacak. Ayrıca etkinlikler kapsamında sektörün, akademisyenlerin ve moda dünyasından alanında uzman isimlerin buluştuğu moda söyleşileri gerçekleşecek.

 
Konak'ın dört bir yanında 23 Nisan coşkusu!
 
Büyükşehir'den yeni cennet: İzmir büyük ustayı unutmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de festival baharı: Hepsi birbirinden renkli...
İzmir’de birbirinden renkli ve eğlenceli haftalar başlıyor. Büyükşehir ...
İzmir'in o ilçesinde 1 aylık su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Konak İsmetpaşa Mahallesi’nde sık sık arızaya neden ...
Söke Belediyesi'nden gururlandıran ödül
Söke Belediyesi bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Uluslararası Şehir, Çevre ...
 
Gaziemir'de 'Çevre ve Barış' teması sergisi
21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen ...
Bornova Belediyesi vatandaşlarla sürekli iletişimde
Bornova Belediyesi Halkla İlişkiler müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını ...
Atatürk Maskı'nda bakım zamanı
Buca’nın Yeşildere sırtlarından tüm İzmir’i kucaklayan Atatürk Maskı’nın, ...
 
İzmir'in dört bir yanında 23 Nisan coşkusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Yarımada mesaisi: Erken seçim mesajları!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada bölgesinde muhtarlarla ...
Harmandalı’da 'çöp' devrimi: İlk adım tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı'nda elektrik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva