Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de, Anavatan Partisi'nden İnce'ye ve Millet İttifakı'na destek

İzmir'de, Anavatan Partisi'nden İnce'ye ve Millet İttifakı'na destek

Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, sürpriz bir çıkışa imza atarak, partisinin Genel Merkezi AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı almasına karşın seçimlerde İzmir teşkilatı olarak CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi ve Millet İttifak'ını destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Anavatan Partisi İzmir'den 'İnce' sürpriz

  • Ege Postası
  • 23.06.2018 - 13:26

EGEPOSTASI-Partisinin genel merkezinin aldığı karara uymayacaklarını ve vicdanlarının sesini dinleyerek Cumhurbaşkanlığı için CHP Adayı Muharrem İnce’yi, Milletvekilliği seçimlerinde ise muhalefet partilerinden oluşan Millet İttifakı’nı destekleyeceklerini belirten Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, aldıkları bu karara 28 ilçe teşkilatının da destek verdiğini vurguladı.

Seçimlere 24 saatten az bir süre kala yaptığı basın açıklamasıyla kararlarını ve bunun gerekçesini İzmir kamuoyuyla paylaşan Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, vicdanlarının sesini dinlediklerini söyledi.

GENEL BAŞKANIMIZ BİR OTOBÜS VE MAKAM OTOSU KARŞILIĞINDA CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLEME KARARI ALDI

Muharrem İnce’nin İzmir Mitingi’ni de izlemeye gittiklerini kaydeden Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, aldıkları kararı, “21 Haziran’da il ve ilçe örgütlerimizin tüm üyeleri ile sayın Muharrem İnce’yi izlemeye gittik. Ve gördük ki halk gerçekten AKP’ye tamam diyor. Anavatan Partisi İzmir il ve ilçe başkanlıklarımız oy birliği ile millet ittifakını destekleme kararı almıştır. Bizimle birlikte 28 il başkanımız da Millet İttifakını destekleme kararı almıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Mevzu vatan ise gerisi teferruattır”. Millet ittifakını tüm gücümüzle desteklediğimiz bir kez daha duyurur hepinizi saygı ile selamlarım” sözleriyle duyurdu.

BİZİM İÇİN KOLTUK DEĞİL VATAN ÖNEMLİDİR

Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, partisinin Genel Başkanının bir makam ve seçim otobüsü karşılığında Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldığını, kendileri gibi bu karara uymadığını açıklayan Samsun İl Başkanı’nı ise görevden aldığını açıklayarak,

“2 ay öncesine kadar Recep Tayyip Erdoğan’a hesap soracağını söyleyen Genel Başkanımız İbrahim Çelebi Anavatan Partisi için kiralanan bir otobüs ve bir makam otosu karşılığında Cumhur ittifakını desteklediğini açıklamıştır. Referandumda AKP’nin karşısında olduğumuz, hayır propaganda çalışmalarına bizzat katıldığımız ve hayır cephesinde yer aldığımız herkes tarafından bilinmektedir. Anavatan Partisi İzmir il ve ilçe başkanlıklarımız oy birliği ile millet ittifakını destekleme kararı almıştır. Bizimle birlikte 28 il başkanımız da Millet İttifakını destekleme kararı almış, bu kararını açıklayan Samsun İl Başkanımız genel başkanımız tarafından görevinden alınmıştır. Bizim için koltuk değil vatan önemlidir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DA ATATÜRK VE İNÖNÜ İÇİN ‘İKİ AYYAŞ’ DEMİŞTİ, BİZ BUNU UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Partisinin Genel Başkanı İbrahim Çelebi’nin Cumhur İttifakı’nı destekleme kararının İzmir il ve ilçe örgütlerinde büyük rahatsızlık yarattığını anlatan Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, vicdanen duydukları rahatsızlığın en büyük nedeninin AK Partili yöneticilerin çoğunun sık sık Atatürk düşmanlığı yönünde açıklama ve davranışlar içinde bulunması olduğunu dile getirdi:

“Bu açıklamayla Anavatan Partisi içinde bir huzursuzluk başladı. Aynı huzursuzluğu İzmir il örgütü ve ilçe örgütlerimizde de yaşandığına şahit olduk. Yani vicdanen rahatsız olduk. Neden olmayalım ki; ülkemizin kurucusu ulu önder Atatürk bizim en önemli değerlerimizden biridir. AKP iktidarı eline geçen her fırsatta Atatürk düşmanlığı yapmıştır. Tarafsız olması gereken meclis başkanı bile ulu önderin resimlerini Türkiye büyük millet meclisinden kaldırmış, alenen Atatürk düşmanlığı yapmıştır.  Cumhurbaşkanı adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim kararı almadan önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı kahramanımız İsmet İnönü için “iki ayyaş” demişti. Biz bunu unutmadık ve asla unutmayacağız. Bununla da kalmayıp ülkenin dört bir tarafında meczuplar Atatürk’e her türlü sözlü saldırılarını başlatmış, Atatürk heykelleri kırmış hatta yakmışlardır. AKP iktidarı tüm bu olaylara seyirci kalmıştır. Balıkesir valiliği başta olmak üzere birçok Vali Valilik ibaresinin başından TC'yi kaldırmıştır. Keza ziraat bankası da aynı uygulamayı yapmış, halktan aldığı tepki ile isminin başına TC ibaresini yeniden koymuştur. Son olarak da MHP Bolu 1.’inci sıra milletvekili adayı Adem Evcil “Bana Atatürkçü diyerek iftira atıyorlar, karalama kampanyası yapıyorlar” diyerek Cumhur ittifakının düşüncesini açık açık ortaya koymuştur. Cumhur ittifakını İzmir il ve ilçe örgütlerinin desteklememe kararı vermesinin başlıca sebebi Atatürk ve silah arkadaşlarına ve Ulu Önder Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan saldırılar ve Türkiye Cumhuriyetini yıkma çabasıdır.”

DESTEK VERMEMEMİZİN YIĞINLA SEBEBİ VAR

2007 yılında yeniden ayağa kalkan Anavatan Partisi'nin AK Parti tarafından görevlendirilen Erkan Mumcu tarafından kapanma aşamasına getirildiğini de savunan Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“2007 yılında yeniden ayağa kalkan anavatan partisi AKP tarafından görevlendirilen Erkan Mumcu tarafından kapanma aşamasına getirilmiştir. 2014 yılından bu yana 54 ilde örgütlenmemize rağmen Anavatan Partisi AKP’nin engellenmesi sonunda Anayasa’da ve seçim kanununda olmayan uydurma madde ve sebepler nedeniyle seçimlere sokulmamıştır. Açıkladığımız bu sebeplerin yanı sıra Cumhur İttifakı’nı desteklemememizi gerektiren yığınla sebep vardır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.