Hemen hazırlıklara başlayan sporcular Tokyo Olimpiyatları için madalya  sözü verdi. Cimnastikte alınan başarılarla birlikte Türkiye'yi tarihinde ilk kez cimnastikte 4 sporcu birden temsil edecek. Önceki yıl İskoçya'daki Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize ilk gümüş madalyayı getiren ve 'The Çolak' hareketini cimnastik literatürüne kazandıran 24 yaşındaki İbrahim Çolak tarifi zor bir mutluluk yaşadığını söyledi.

Sakatlanmasına rağmen şampiyon

Yaz aylarında dizinden sakatlanıp ameliyat olmasına rağmen kısa sürede toparlanıp halka aletinde dünyanın zirvesine çıkan İbrahim Çolak, "Türk cimnastiğine bu başarıları ilk kez kazandırmak çok başka bir duygu. Tarihe ismimi yazdırmak anlatılamaz. Bizden sonra gelecek nesle güzel kapılar açmak istiyorum. Ben bu aldığımız madalyalardan sonra Türk cimnastiğinin çok fazla ivme kazandıracağına inanıyorum. Tabi bu başarıların arkasında destekler var. En başında aileme teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı'na, Spor Bakanlığı'na Şavkar Spor Kulübü'ne, Federasyon Başkanımız Suat Çelen'e teşekkür ediyorum. Destekler olmasa bu başarılar olmazdı" dedi. "Tarihte ilk olması, ilk madalyanın altın olması ayrı bir gurur verdi" diyen İbrahim, "Aynı zamanda olimpiyat kotası aldım, birden fazla mutluluk yaşadım" diye konuştu.

Madalyalı öğretmen

Olimpiyatların bir sporcunun ulaşabileceği en yüksek yarışma olduğunu hatırlatan cimnastikçi, "Bu başarıyı devam ettirmek istiyorum. 9 ay sonra Tokyo Olimpiyatları var. Çok sıkı çalışmak daha ciddi olmak gerekiyor, 4 yılda bir yapılan bir organizasyon ve son dünya şampiyonu olarak oraya gideceğim. Olimpiyatlarda birden çok madalya alabileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı. Cimnastiğe 5 yaşında amcası Erkan Çolak'ın sayesinde Şavkar Spor Kulübü'nde başlayan, 19 yıldır Antrenör Yılmaz Göktekin'le çalışan İbrahim Çolak, çiçeği burnunda bir beden eğitimi öğretmeni olduğunu da hatırlatıp, "Şubat ayındaki milli sporcu öğretmen atamalarında geçen yıl kazandığım Avrupa ikinciliğiyle Aliağa Helvacı Ortaokulu'na atandım. Öğretmenlik çok güzel bir duygu. Bizi havalimanına karşılamaya gelenler arasında öğrencilerim de vardı. Hocalarım da vardı. Çok mutlu olup heyecanlandım" dedi.

Devamı gelecek

İbrahim Çolak, sözlerini, "İzmir'de spora verilen destek sayesinde cimnastik branşında başarılı ve genç sporcular çıkıyor. Önemli olan onlara ulaşabilmek. Ben ileride bu başarıların kat kat daha fazla olacağına inanıyorum. Altın madalyayı kazandığım an 19 yıllık sporculuk hayatım, çektiğim zorluklar, ağlamalarım, sevinçlerim gözlerimin önüne geldi. Gözlerim doldu. İstiklal Marşı'nı orada okutmak, bunu Dünya Şampiyonası'nda başarmak farklı bir duyguymuş. Oradayken rüya gibiydi, bunun değerini yeni yeni anlıyorum. Bu inanç ve çok sıkı çalışmayla oldu. Ben kendime ve Antrenörüm Yılmaz Göktekin'e inanıyorum. Dünya Şampiyonluğu kolay olmuyormuş. Cimnastik çok zor bir spor ama hiçbir şey imkansız değil. Bunun devamını getireceğim" cümleleriyle tamamladı.

Ahmet Önder: İstiklal Marşı'nı okutacağım

DÜNYA Şampiyonası'nda ülkemize cimnastikte ilk gümüş madalyasını getiren 23 yaşındaki sporcu Ahmet Önder, olimpiyat altın madalyasına uzanacağını dile getirdi. Paralel barda kazandığı madalyayla çok gururlandığını söyleyen Ahmet, "Bunun arkasında çok büyük bir emek var. Federasyonumuz, Spor Bakanlığı, kulübüm ve antrenörüme teşekkür ediyorum. Türk milletine böyle bir madalya kazandırmak benim için onur vericiydi. Çok daha güzel şeyler başaracağımıza eminim. Olimpiyatlarda da altın madalyayı alıp İstiklal Marşımızı orada okutacağıma inanıyorum. Türkiye'ye bunun sözünü verebilirim. Bu tarif edilmez bir duygu" dedi.

İbrahim Çolak gibi beden eğitimi öğretmeni olan Ahmet Önder, cimnastiğe 8 yaşında başladığını belirterek, "Bu sporu 15 yıldır yapıyorum. Geçmişte Türkiye ve uluslarlarası derecelerim oldu. Daha önce Dünya Şampiyonası'nda madalya alıp olimpiyatlara gitmenin hayalini kurarak spor hayatıma devam ettim. Antrenmanlara gelirken hep bu hayal vardı. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirdim. Şimdi olimpiyatlarda madalya hayali kuruyorum. Çok çalışıp olimpiyatlarda da ülkeme madalya kazandıracağım. 2 hafta sonra tekrar yarışmaya gideceğim. Bu spor ara vermeye gelmiyor, sürekli çalışmanız gerekiyor. Tokyo Olimpiyatları'na da çok fazla zaman kalmadı. Bu başarının üzerine koymak istiyoruz. Hedefe ulaşmak için hemen antrenmanlara başladık" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Göktekin: Türk cimnastiğine armağan olsun

ARTİSTİK Cimnastik Milli Takımı Antrenörü Yılmaz Göktekin, Dünya Şampiyonası'nda kazanılan başarıyı Türk cimnastiğine armağan etti. Göktekin, "Her sporcunun hayali madalya almak. Almanya'da ilk gün seçme yarışmalarında finallere kaldık ve finallere kalan sporcularla 8 gün daha aynı zaman diliminde, aynı salonda antrenman yapma fırsatı yakaladık. Ne yapabileceğimizi planladık. Sporcuları analiz ettik. İbrahim ve Ahmet çok çalışkan ve hırslı sporcular. Hırsı ve çalışma azmini antrenmana yansıttığınız zaman başarı ortaya çıkıyor. Orada finaller öncesi yeni başlıyormuş gibi antrenman yaptık ve madalyaya ulaştık" dedi.

"Buraya kadar gelmek kolay olmadı" diyen Göktekin, "Ama bunun üstesinden sporcular ve aileler çok güzel geldi. Buraya gelene kadar sporculara sponsor desteği yoktu. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi desteğiyle buraya geldiler" dedi. İbrahim Çolak'ın 19 yıldır antrenörlüğünü yapan Göktekin, "Bir baba evladıyla güzel anlar paylaştıkça mutlu olur. İbrahim benim evladım gibi. Bir babanın yaşadığı mutluluğu fazlasıyla orada yaşadım. Anlatılmaz yaşanır, Ülkemize, Türk cimnastiğine armağan olsun. Dünya Şampiyonası'nda madalya alınca hedefi büyütmek zorundasınız. Bu işin zirvesinde olimpiyat var. Dün geldik, bugün antrenmanlara başladık. Olimpiyatlarda da hedefimiz madalya" diye konuştu.

Çamdibi bayraklarla donatıldı

Dünya Şampiyonu İbrahim Çolak'ın ailesiyle birlikte oturduğu İzmir'in Çamdibi semtindeki sokağı, milli sporcunun resimleri ve ay-yıldızlı bayraklarımızla donatıldı. İbrahim'in ailesinin mütevazı evine dev bayrağımız ve Atatürk posteri asıldı. Şampiyon sporcuyu Dünya Şampiyonası dönüşünde evinin önünde komşularından oluşan büyük bir kalabalık karşıladı. Annesi ve babası çalıştığı için İbrahim'i 5 yaşından itibaren cimnastik antrenmanlarına götüren babaannesi Sultan Çolak, zaman zaman orucunu bile torununun antrenmanında açtığını belirtip, "İbrahim'i çocukluğundan beri antrenmanlara götürüp getirdim. Çok mutluyum, çok gururluyum. Finalini gözyaşlarıyla izledim. Her zaman antrenmana getirip götürüyordum. Bana, 'Babaanne sen ağır kalıyorsun, antrenmana geç kalıyorum' derdi. Oruç tutardım, orucumu orada bozardım ama memnunum. Ben bu günleri gördüm ya daha Allah'tan ne isteyeyim. Ben çocuklarımı, torunlarımı kimsenin canını yakmamayı öğreterek büyüttüm" cümlelerini kurdu.

Heyecandan oğlunun finalini izleyemediklerini belirten babası Mehmet Çolak, "Çok gurur verici bir olay. Bu seviyeye gelmesine çok büyük emek verdik. Hiç kolay olmadı. Bu gururu bize yaşattı. Annesi beslenmesinden antrenmanına, okuluna çok dikkat etti. Bu seviyeye gelmesinde çok katkısı var" dedi. Oğlunun şampiyonluk anını tarif edemeyeceğini belirten annesi Sultan Çolak, "Kazandığında havalara sıçradım. Bu madalyayı gerçekten çok hak etti. Daha önce de alabilirdi. Türkiye kazandı, milletimiz kazandı. Bu dönemlerde çok ihtiyacımız vardı. İnşallah daha iyilerini almasını bekliyoruz. Böyle çalışmaya devam ederse, Allah sakatlık vermezse olimpiyatlarda da başarı bekliyoruz. Dualarımız onunla" dedi. Ablası Fatma Tanılmış ise, "Bu duygu anlatılmaz. Çok emek verdi. Ayağı alçılı antrenmana gitti. Koltuk değnekleriyle yürüyerek antrenmana gitti. İnşallah olimpiyatlarda da ülkemizi gururlandıracak" şeklinde görüş belirtti. İbrahim, evde madalyalarından oluşan koleksiyonla poz verdi.