site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir siyasetinde ‘kongre’ polemiği: AK Parti ve CHP cephesinden açıklamalar

İzmir siyasetinde ‘kongre’ polemiği: AK Parti ve CHP cephesinden açıklamalar
10.02.2020
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’deki CHP İl Kongresi üzerinden yüklendi. Dağ’a yanıt CHP İl Başkanı Yücel’den geldi.

AK Partili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama CHP İzmir İl Kongresi ile ilgili değerlendirmelerde bulunduç. Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Dağ açıklamasında şunları söyledi:

“Kaset skandalı ile Genel Başkan olan, sonrasında parti içindeki muhaliflerini tek tek siyaset dışı bırakan, kurmuş olduğu korku imparatorluğu ile kendisine karşı aday olanlara imza dahi verdirmeyen Kılıçdaroğlu, bir başarıya daha imza attı. Milletvekili olduğu ilde yapılan kongrede kendi adayı, imzasını aldığı delegelerin ancak yarısına yakınının oyunu alabildi. Kılıçdaroğlu belki ülke siyasetine hiçbir zaman damga vuramayacak ama parti tarihine başarılı bir “Tek Adam” olarak geçecektir.”

YÜCEL’DEN AÇIKLAMA

CHP İl Başkanı Yücel, Dağ’a sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Yücel yanıtta şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Hamza Dağ; Demokrasiyi, otokrasi için araç olarak gören bir siyasi parti, CHP’yi ve Genel Başkanını eleştiremez. CHP hukuk kuralları ve tüzük hükümlerine göre yönetilen bir siyasi partidir. Elbette ki bunu anlamanızı beklemek hata olur. Olur da bir gün çarşaf listeyle, üyelerden herkesin yönetim organlarına aday olabildiği, istediği eleştiriyi yapabildiği bir kongre veya kurultay yaparsanız, o zaman ne demek istediğimizi anlarsınız. Kaset skandalı dediğiniz FETÖ kumpaslarını alkışlarkenki hallerinizi unutmadık. Korkunuz ve iftiralarınız malum sonunuzu değiştirmeyecek. Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkeyi AKP’nin tek adam düzeninden ve zorbalığından kurtaracak lider olarak tarihe geçecek.”

SINDIR’DAN DAĞ’A YANIT
AK Partili Dağ’ın eleştirilerine CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan yanıt geldi.

Sındır sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Sayın Dağ, siyasi nezaketten uzak, haddinin çok ötesinde partimize ve üyelerimizin iradesine dil uzatma cüretini göstermiştir. Cesareti varsa önce kendi partisindeki ve bu ülkenin başına musallat olmuş “tek adama” ve rejimine dil uzatsın. Belki bu ülkeye bir faydası olur” dedi.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.