ANA SAYFA > ÇEVRE > İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne yürütmeyi durdurma kararı

İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne yürütmeyi durdurma kararı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne yürütmeyi durdurma kararı

Doğa Derneği Koruma Programı Koordinatörü Levent Erkol, İzmir İdare Mahkemesinin, İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek, "Bu karardan memnunuz. Alınan bu karar dünya doğa koruma içtihadı açısından tarihi önem taşımaktadır.

 Erkol, EGEÇEP ve Doğa Derneği üyeleri ile TMMOB İzmir Mimarlık Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin ÇED raporunun ilgili bakanlık tarafından onaylandığını, ardından 3 sivil toplum kuruluşu ile 85 vatandaşın "yürütmenin durdurulması ve projenin iptali" için dava açtığını anımsattı.

Konuyu başından bu yana takip ettiklerini aktaran Erkol, 11 akademisyenden oluşan bilirkişinin projeye ilişkin hazırladığı raporu mahkemeye sunduğunu dile getirdi.

İzmir İdare Mahkemesinin kısa süre önce bilirkişi heyetinin raporuna istinaden İzmir Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyleyen Erkol, şunları kaydetti:

"İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin kente herhangi bir faydası olmayacaktır. Bu karardan memnunuz. Alınan bu karar dünya doğa koruma içtihadı açısından tarihi önem taşımaktadır. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm İzmir halkına sesleniyoruz. Güzel İzmir'imizin tarihi, kültürel, doğal bütün değerleri gözümüzün önünde bir bir yok olup gidecektir. İzmir'e dayatılan bu rant ve talan politikalarına hukuki, siyasi tüm yolları kullanarak karşı çıkmamız zorunludur."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İki seçeneğimiz var
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka yerlilerle sezonu açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?