Hakan Çelik İzmir Karşıyaka sanatla yarışıyor
HABERİ PAYLAŞ

İzmir Karşıyaka sanatla yarışıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, pazar günü CNN Türk’teki programımda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar bilinmeyen görüntü ve ses kayıtlarının yakında gün ışığına çıkarılacağını açıkladı. Harika bir haber.

Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili paylaşımların, 10 Kasım, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi tarihlerle sınırlı kalmaması açısından bu çalışmalar önemli.

Bu anlamda gözden kaçırılmaması gereken bir yer de İzmir Karşıyaka’daki Atatürk, Annesi, Kadın Hakları Anıtı ve Kadına Saygı Müzesi. Mutlaka görmenizi öneririm.

Haberin Devamı

Cumartesi günü CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’la kahvaltı yaptıktan sonra ilk işim bu müzeye uğramak oldu. Başkan Akpınar, 1970’li yıllarda yapılan anıtı baştan sona yenilemiş. Müzede Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele ile ilgili fotoğrafların yanı sıra Zübeyde Hanım ve Halide Edip Adıvar’dan ünlü besteci Neveser Kökdeş’e kadar farklı dönemlerden çok önemli isimlerin hikâyesi aktarılmış.

İdil Biret ve Gülsin Onay gibi kıymetli sanatçılarımızla konserler veren Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın (KODA) methini çok duymuştum. Ancak sokak arasında bu kadar güzel bir salonla karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim. KODA’yı, dünya çapında tanınan ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın da şefi olan Rengim Gökmen yönetiyor. Orkestra, konserlerini, Karşıyaka Belediyesi’nin Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleştiriyor.

Türkiye’de konser salonu sorunu ve müzik etkinliklerine ayrılan bütçeler iyice daralmışken Karşıyaka Belediyesi’nin katkısı sanat adına çok kıymetli.

İzmir Karşıyaka sanatla yarışıyor

İzmir’in tarihinde Rumlar, Yahudiler ve Levantenlerin de önemli yeri var. Konsolosluk binaları, kültür merkezleri ve ibadethaneler İzmir’in çok sesliliğini güçlendiren mekânlar arasında. Karşıyaka Belediyesi’nin birçok kültürel faaliyeti bulunuyor. Kurslar Kal Kadoş Mezahet Arabim isimli eski sinagogda veriliyor. Kültür birikimi yüksek, öğrenme ve kendilerini geliştirme arzusuyla dolu pırıl pırıl insanlar çıktı karşıma. Nail Çetin’in koordine ettiği kurstaki eğitimleri tecrübeli bir isim olan Kıvılcım Erdem Karadayı veriyor.

Haberin Devamı

İzmir’in sanattan spora birçok alanda öncü ilçesi Karşıyaka ile ilgili anlatacak çok şey var. Ancak Karşıyaka’ya yolu düşenlere Mavişehir’de belediye tarafından işletilen Deniz Kent Restoran’da balık yemelerini öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder