• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Soğanın acısını yiyen bilmez, doğrayan bilir YUNUS KARAKAYA

Soğanın acısını yiyen bilmez, doğrayan bilir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.01.2015, 00:00
Bir işteki güçlüğü, çekilen sıkıntıyı, o işin içinde olanlar, o işi başarmaya çalışanlar bilir; işin sadece sonucundan yararlananlar ise bundan habersizdirler. Foça Belediye Başkanı sevgili dostum Gökhan Demirağ'a diyorum ki: "Soğanın acısını yiyen bilmez, doğrayan bilir."
Pazar günkü yazımda Foça Esnafı'nın sorunlarını kaleme aldığım yazıda konuyu sizlerle paylaşmıştım. Amacım Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ı konudan haberdar etmek, esnaf ile bir toplantı yaparak soruna çözüm yolu aramasını sağlamaktı. Daha sonra olay yeri muhabirimiz Tolga Tekin konuya el attı ve Foçalı esnafla bire bir konuştu. Acaba MHP'li Foça Belediye Meclis üyesi Taner Acar, "Siyaset mi yapıyor?" diye düşündüm ama yanılmışım. Olay yeri muhabirimiz Tolga Tekin'den de dinledim, Taner Acar'ın bırakın siyaset yapmasını az bile anlatmış.

Esnaf neden isyan ediyor?
Özellikle eski Foçalı esnaf, belediyenin yeni uygulamaya koyduğu işgaliye ücretlerindeki artış yüzünden mağduriyet yaşıyor. Her yıl bir önceki yıla göre işgaliye ücretlerinde % 100'ü aşan oranda artış olması ilçedeki esnafı isyan noktasına getirdi.
Bir de daha önce senelik olarak alınan işgaliye ücretlerinin aylık olarak tahsil edilmek istenmesi, esnafın isyanı bir kat daha arttırdı.

Atatürkçü Düşünce Derneği İşçi Partililere yasak mı?

Ak Partili olduğu gerekçesiyle Atatürkçü Düşünce Derneği Güzelbahçe Şube Başkanlığı Başkanlığından ADD Genel Merkezi tarafından zorla istifa ettirilen Uğur Semih Akdemir, yaşadığı sıkıntıları FRM TV ekranlarında yayınlanan "Gündem Özel" adlı programımda açıkladı. O sıkıntılarla ilgili detayları daha önce sizlerle paylaşmıştım. Akdemir, farklı bir iddiayı daha gündeme getirdi. Atatürkçü Düşünce Derneği üye kayıt formunda üye olacak kişinin siyasi görüşünün de sorulduğunu öne süren Akdemir, "Başkanlığım döneminde CHP dışındaki partilerden üye kayıt etmemem söylendi. Hatta 'İşçi Partilileri dahi üye yapma çünkü onlar Atatürkçü Düşünce Derneği'ni ele geçirmeye çalışıyorlar' dendi" dedi.
Yalnız Atatürkçü Düşünce Derneği Yöneticileri atalarımızın "Mahkeme kadıya mülk değil" sözünü unutmasınlar. Hiç kimse, hizmet için bulunduğu kamuya ait bir makam ya da mevkide ömrünün sonuna kadar kalamaz. Ayrıca o yeri kendi malı ve mülküymüş gibi de kullanamaz. Gün gelir, onu o yere getirenler onu oradan alır, yerine bir başkasını getirebilirler. Bu sebeple geçici de olsa o yerleri işgal edenler, yetkilerini yanlış yolda kullanmamalıdırlar.

120. yılımızı kutladık

Ege'nin asırlık çınarı Yeni Asır Gazetesi 120 Kuruluş Yıl dönümünü çalışanlarıyla birlikte kutladı. Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Serhat Albayrak başta olmak üzere, Turkuvaz Medya Grubu Ege Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık,Genel Yayın Yönetmenimiz Şebnem Bursalı ve misafirperverliklerini esirgemeyen Leyla'nın sahipleri Berna-Tayfun Noyener kardeşlere teşekkür ederiz.

İskender Doğan'ın yeni kitabı çıktı

Gazeteci kardeşim İskender Doğan, sanatçı dostlarımız Mahmut Arı ve Mithat Papağan ile ziyaretime gelerek çıkardığı yeni şiir kitabı "Gönlüme Hüzünler Çöktükçe"yi imzalı olarak hediye etti. İskender Doğan'ı çok sever, takdir ederim. Güzel anılarımız ve birlikte çalışmalarımız oldu. Kitabını da zevkle alıyor, kitaplığıma koyuyor ve okuyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Tabi sanatçı dostlarım Mahmut Arı ve Mithat Papağan'ı da müzik yaşantılarında zirvede görmek en büyük dileğim. Bu arada kendi tırnaklarıyla kazıyarak bir yerlere gelmeye çalışan Erzurumlu bu iki sanatçı dostuma Erzurumlu iş adamları da lütfen destek olsunlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA