• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nereden nereye YUNUS KARAKAYA

Nereden nereye

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2014, 00:00
Nasıl ki bir değirmenin dönüp buğdayı öğütebilmesi için rüzgara ihtiyacı varsa insanın da birtakım ihtiyaçlarını karşılaması, işlerini görebilmesi için diğer insanlara ihtiyacı vardır. Çünkü toplum hayatı yardımlaşma esası üzerine kurulmuştur, insan tek başına bütün işleri yürütemez ve başarıya ulaşamaz. Şimdi ben size, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 15 yıl önce beyaz eşyacılık yaparken kendisini emekli olarak gösterip Türk Eğitim Vakfı'ndan (TEV) oğlu için burs aldığını, o dönemlerde kendi işini kurarak ortak bir girişimle toprak sanayi dalında çalıştığını ve daha sonra işlerini ilerleterek beyaz eşya mağazası kurduğunu söylesem?..
Maddi durumu iyi olmayan çocukların faydalandığı TEV bursundan 15 yıl önce oğlunun da faydalanması için kendisini emekli olarak gösterdiğini, kendi kurduğu beyaz eşya mağazasında müdür olduğunu beyan ederek TEV bursundan faydalandıran Kocaoğlu'nun İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı rakamlarına göre 2009 yılında tahakkuk eden kira geliri vergilerinden ilk 10 arasına girerek 9. sıradan vergi rekortmeni olduğu yazsam "Nereden nereye?" demez misiniz.?
Başkan Aziz Kocaoğlu'nun 2011 yılında da "Türk Eğitim Vakfı Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu" binasını Balçova Belediyesi'nin vakfa tahsis etmesine katkıda bulunduğu için ne kadar vefakar birisi olduğunu söylemeden geçmek olmaz herhalde. Bildiğiniz gibi TEV'in ilk kız öğrenci yurdu, "Türk Eğitim Vakfı Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu" binası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TEV İzmir Şube Başkan Yardımcısı Fatih Tanfer'in katıldığı törenle İzmir Balçova Belediyesi'nden devralınmıştı.

TEV DOĞRULADI

TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 15 yıl önce oğlu için burs aldığı doğruladı. Bilal, "Bahsedilen aday da yarım burs almıştır ve aldığı bursun tamamını geri ödemiştir. Ayrıca halen vakfımıza katkıda bulunmaktadır. Geriye dönük yaptığımız incelemede 15 yıl önce burs alan bu gencin babasının o zaman belediye başkanı değil sadece emekli memur olduğunu ve ayrıca bir mağazada müdürlük yaptığı öğrenilmiştir" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA