• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Köre şimdi gece demişler; Ne zaman gündüzdü demiş YUNUS KARAKAYA

Köre şimdi gece demişler; Ne zaman gündüzdü demiş

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.10.2014, 00:00
Atalarımız ne güzel söylemiş "Köre şimdi gece demişler; ne zaman gündüzdü demiş?" Onun misali, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "ulaşım" demişler, o da hemen Eshot zarar ediyor diye dert yanmaya başlamış. Aziz Bey'e ne zaman hizmet denilse ya topu hükümete atıyor ya da parasızlıktan dert yanıyor.

Gazi ve şehitler yük mü geldi?
Ege Belediyeler Birliği Genel Kurulu'nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşımdaki zararın büyük bölümünün yasa gereği önemli orandaki yolcunun ücretsiz taşınmasından kaynaklandığını söyledi. Başkan Kocaoğlu: "İhtiyaç sahiplerini mutlaka bedava götürelim, engellileri engelli arabalarıyla alalım götürelim. Şehit ailelerini, gazilerimizi sırtımızda taşıyalım. Bunlar doğru. Ancak 'Önüme gelen kişiyi de bedava taşıyacağım.' dememenin bir yararı yok." diyor. Şimdi tüm bu saydıklarınızı ücretli taşıyınca ESHOT çok mu zengin olacak?" Ama şu da unutulmamalıdır ki ESHOT kar amacı güden bir şirket olmamalı bence. Bakın Eshot'un Eski Genel Müdürü Mehmet Erdül ne diyor:
"Tüm toplu taşıma araçlarında numaratörler var. Bedava taşınanların kaç kişi olduğunu belirlemek için sayaç koymak yeterlidir. İzmirli bilsin bakalım kaç kişi bedava biniyor."
Oynamasını bilmeyen kız, yerim dar demiş; yerini genişletmişler (bollatmışlar); gerim (yenim) dar demiş. CHP'li Belediye Başkanlarının durumunu ne güzel özetliyor değil mi?

Yeni Asır İzmir demek

Yeni Asır Gazetemiz 120. kuruluş yıl dönümünü Kaya Termal Otel'de düzenlenen muhteşem bir geceyle kutladı. Bu kutlamada emeği geçen Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, Turkuvaz Medya Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık ve Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı olmak üzere tüm Turkuvaz grubu çalışanlarını tebrik ederim. Bazıları istese de istemese de "Yeni Asır İzmir demek, İzmir demek Yeni Asır demek."

İncir Reçeli oldu, sıra Deliha'da

BKM Film yapımı İncir Reçeli 2, vizyondaki ilk haftasonunu seyirciyle buluşarak geçirdi. Cuma günü vizyona giren filmin ekibi, cumartesi günü İzmir Optimum Outlet- Cinemaximum sinemalarında filmi seyirciyle birlikte izledi. Büyük ilgi gören galaya, filmin yazarı ve yönetmeni Aytaç Ağırlar ile başrol oyuncuları Halil Sezai ve Şafak Pekdemir de katıldı. Organizasyonu gerçekleştiren BKM Ege Bölge Temsilciliği DevAjans Bütünleşik Pazarlama İletişimi Başkanı Erhan Gölbey; "İzmirlilerin İncir Reçeli 2 filmi galasına gösterdiği yoğun ilgiden çok mutluyuz. Kasım ayı içerisinde Gupse Özay'ın filmi "Deliha"nın İzmir galasında buluşmak istiyoruz." diyor. Salihlili hemşerim olan Avukat Senih Özay'ın kızı olan Gupse Özay'ın hem senaryosunu yazdığı aynı zamanda başrolünü oynadığı "Deliha" filmi için 'Bayan Recep İvedik' geliyor diyebiliriz. Az biraz deli, biraz delikanlı ve tez canlı ama bir o kadar da saf ve iyi niyetli Deliha'nın hayatı izleyiciye kahkaha garantisi veriyor! O yüzden bu filmin vizyona girmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ
"Armut deyip geçmeyin; onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur!"
(Necip Fazıl Kısakürek)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA