• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yiğidin sözü, demirin kertiği YUNUS KARAKAYA

Yiğidin sözü, demirin kertiği

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.10.2014, 00:00
Yiğit, mert kimseler sözlerinin eridirler. Onlar verdikleri sözden geri dönmezler, sözlerini inkar da etmezler. Bu tıpkı bir demir üzerine açılmış çentik gibi meydandadır, kolay kolay yok olmaz.

Hani Atila'ya söz vermiştiniz?
Geçtiğimiz günlerde Bornova Belediyesi Basın Bürosu tarafından, "Son dönemde kullanımı hızla yayılan 'Bonzai' adlı uyuşturucu maddenin ismini taşıyan şarkı, bundan sonra Bornova'da çalınmayacak" şeklinde bir basın bülteni servis edilmişti. İzmir Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Derneği Başkanı Vahyettin Dokak da benzeri şikayetlerin kendilerine geldiğini ifade ederek, "Bu isteğinize uymak bizim için bir görev" diyerek konuşmuş ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya söz vermişti.
Ama Cumartesi günü katıldığım bir kafede yapılan nişan töreninde, orkestranın repertuarının en başında yine "Bonzai" yer alıyordu. İş basın önünde söz vermekle bitmiyor, lütfen verdiğiniz sözün takipçisi olun.

Karşıyaka Birliği stat için ne düşünüyor?
Karşıyaka Birliği Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım ile Karşıyaka'nın stat meselesiyle ilgili sohbet etme imkanı buldum. Yıldırım öncelikle, Karşıyaka Birliği'nin Karşıyaka'nın sosyal siyasi, kültürel ve sanatsal her faaliyetinin çözüm ortağı olarak kurulduğunu, Karşıyaka'da sivil toplumların her hareketinde var olacağını, önemli olanın Karşıyaka'da doğmak değil, Karşıyaka'da yaşamayı ve Karşıyakalı olmayı içine sindirebilmek olduğunu dile getirdi.
Yıldırım, yıllardan beri her yönetimin ve taraftarın rüyalarını Karşıyaka'nın kendine ait bir stadının olmasının süslediğini belirterek, "Stat demek; kendi evinde maç yapabilme özgürlüğü demektir. Stat demek; kulübe gelir kaynağı demektir. Stat demek; gençleri kulübe bağlayacak en büyük mabed demektir. Hal böyle olunca siyasiler için de istismar vesile olmuştur Karşıyaka stadı. Her seçim arifesi polemik konusudur Karşıyaka stadı. En son Büyükşehir Belediye Başkanımız Kocaoğlu, Karşıyaka Stadı'nın Örnekköy Mahallesi'nde yapılacağını, bu konu ile ilgili yerin hazır olduğunu, kendisine yetki verilse hemen başlayıp bitirilecek bir projelerinin olduğunu değişik vesilelerle söylemiştir. Fakat aradan geçen zaman içinde bu proje vaat olarak kalmıştır" diyor. Yıldırım, yerel seçimlerin yapıldığını, Aziz Bey'in Örnekköy'de ısrarlı davrandığını, Karşıyaka Belediye Başkanlığı'na seçilen yeni başkanın da bu doğrultuda iddialı beyanlarda bulunduğunu hatırlatırken, "Fakat sonradan ortaya çıkan çeşitli gerekçeler gün yüzüne çıktı" diyor.
Yıldırım'ın bu konudaki açıklamalarını "Bu arada TOKİ tarihinde bir ilki yaptı ve KSK o günkü yönetimin ısrarlı talebiyle önünde sosyal tesisleri olan ve günde kulübe 25 bin lira kazandıracak binalarla birlikte, Ocak 2014'te projenin ihalesini yaptı. Yer teslimi yapıldı. Müteahhit firma zemin etütlerini yaptırdı Karşıyaka Belediyesi'ne. Fakat ihaleye itiraz süreci geçmesine rağmen Temmuz 2014'te Belediye, Karşıyaka'nın köklü bir ailesi ve Şehir Plancıları Odası ihaleye itiraz ederek Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtı. 3 yıl sonra yerin tahsis süresi bitince TOKİ "Biz ihale yaptık, sizin belediyeniz ve yönetiminiz bize mani oldu. Biz burada Ali Sami Yen modeli bir tasarrufla buraya yerleşime açıp size uygun bir yerlerde stat yapacağız' derse bunun hesabını kim verecek? Bugün muktedir olanlar yarın Karşıyakalıların yüzüne nasıl bakacak? Peki yer hali hazırda devletin elindeyken 'buraya stat olmaz' diyenler burada gelecekte ne yapmayı planlıyorlar?" sözleriyle tamamlıyor.

GÜNÜN SÖZÜ
Şu iki insanı asla unutmayın: İhtiyaç anında yanınızda olanı ve zor zamanda yalnız bırakanı.
(HZ. Ali)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA