• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Baca eğri de olsa duman doğru çıkar YUNUS KARAKAYA

Baca eğri de olsa duman doğru çıkar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.09.2014, 00:00
Atalarımız ne güzel söylemiş "Baca eğri de olsa duman doğru çıkar" diye. Bence bu sözü CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de zihnine iyi yerleştirmeli. Dürüst, doğru, iyi ve güzel vasıflarını doğuştan getiren insan, ne denli bozuk, elverişsiz ortamlarda bulunursa bulunsun niteliklerini kaybetmeyip korur, her zaman.

NE DEĞİŞTİ SANKİ
Biliyorsunuz olağanüstü ilçe kongresi için yeterli imza sayısının tartışıldığı Buca CHP'de, Buca Değişim Grubu adına eski meclis üyesi Erkut Tamay, imzaları il başkanlığına daha önce götürmüştü. Ama CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, imzaları almazken adres olarak ilçe başkanlığını göstermişti. Ancak başkan Engin, tüzüğü çiğnediğini fark ederek sonradan çark etti. Gerçeği söylemek gerekirse CHP Genel Merkezi'ndan okkalı bir fırça yiyen Ali Engin, "İmzaları getirsinler, kongreyi yapalım" demeye başladı.
Genel Merkez, ayrılanlar, istifa edenler ve ölenlerin sayısının düşülmesinden sonra ilçede 374 delege kaldığını ve bu rakamın yarısından bir fazlası olan 187 delege imzasının olağanüstü kongreye gidilmesi için yeterli olduğuna karar verdi. Bunun ardından tükürdüğünü yalamak zorunda kalan İl Başkanı Engin, "İmzaları getirsinler, kongreyi yapalım." şeklindeki açıklaması diğer ilçelerdeki muhalifleri hareketlendireceğe benziyor.

Karabağlar'da tartışma


Karabağlar Kent Konseyi seçimlerine tek aday olarak giren Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, kent konseyinin yeni başkanı seçildi. Bozyaka Kültür Merkezi'nde yapılan seçimler sırasında oldukça sert tartışmalar yaşandı.
Bildiğiniz gibi Karabağlar Belediyesi'nde daha önceki CHP'li Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ekibini temizleme çalışması var. Bu çerçevede de Karabağlar Kent Konseyi'nin eski başkanı Uğur Yelekli'ye karşı adeta savaş açıldı. Ancak Uğur Yelekli bir süre direnmesine karşın, daha sonra zehir zemberek bir açıklama yaparak istifa etti; direndi ve çekildi.
Seçimler öncesinde Prof. Dr. Adnan Akyarlı'nın dışında bazı isimlerin de aday olmak istediği ancak engellendiği öne sürüldü. Yönetim kuruluna girmek için aday adaylarından biri olan Rıza Ercan'ı çizip Ömer Ökten'in isminin yazılması için oy kullanacakların cep telefonuna mesaj atıldığı iddiaları ise ortalığın karışmasına sebep oldu. Bu iddiaları duyan Karabağlar, İBB Meclis Üyesi olan ve Ali Engin'in kontenjanından yazıldığı iddia edilen Latif Büyükdağ'ın kapının içinde tepki gösterip sonra kapı önüne çıkıp "Alevileri çiziyorsunuz." diyerek bağırmaya başladığı öne sürüldü. Bu arada ilçe yönetiminde sekreterlik görevini yürüten Orhan Polat ise olaya tepki gösterdi. Yaşanan büyük tartışmaların ardından Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı seçildi ama tartışmaların ardı arkası kesilmeyeceğe benziyor.

İFTAR YEMEĞİ ÖDENMEDİ Mİ?

Karabağlar Belediyesi'nde yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor. Karabağlar Belediyesi'nin Ramazan ayında vatandaşlara verdiği iftar yemeğinin faturasını ödemediği öne sürüldü. Belediyeye yemeği tedarik eden firmanın parasını tahsil etmek için kanuni yollara başvurmaya hazırlandığı öne sürüldü.


GÜNÜN SÖZÜ

Balık ağa girdikten sonra aklı başına gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA