• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayram gelmiş neyime? YUNUS KARAKAYA

Bayram gelmiş neyime?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.07.2014, 00:00
Şükürler olsun "11 Ayın Sultanı"nı geride bıraktık ve bir bayrama daha kavuştuk.
Kavuştuk kavuşmasına ama içimiz buruk, içimiz yangın yeri.
Filistin'de İsrail'in katliamı, Musul-Kerkük'te Türkmenlere yapılan zulüm, Doğu Türkistan'da soydaşlarımıza karşı yapılan mezalimler sürdüğü sürece bayram gelmiş benim neyime kardeşim.
Filistin'de, bayramda şeker verecek çocukların daha şekere doyamadan ölümü tattığını, çocuklarına ellerini öptürüp şeker verecek anne babaların bir daha hiçbir bayramı göremeyeceğini farkında mısınız?
Çocuklar gülüp oynayamadıktan sonra, çocuklar şeker toplayamadıktan sonra, çocuklar ellerini öpecek anne baba bulamadıktan sonra hangi bayram coşku verebilir ki bize... Önümüzde kapkara kanlı bir tablo. Ve bu tabloya sessiz kalan bir dünya... Bayram gelmiş benim neyime kardeşim.
Bir bu da değil. Soma'yı unutmadık. Maden kazasında şehit olan babaların çocukları ayrı bir acı, ayrı bir yara yüreklerimizde. Onlar babalarının ellerini öpmek yerine mezarlarını ziyaret edip, kara toprağı öpecekken bayram gelmiş benim neyime kardeşim.

Filistin'de çocuk olmak
Şair Vedat Akdeniz şiirinde ne güzel anlatmış Filistinde çocuk olmayı.
FİLİSTİN'DE ÇOCUK OLMAK
Filistin'de çocuk olmak /Çocuk olmamaktır/Makinelere karşı yüreğiyle çarpışıp/
Korkular içinde korkusuz olmaktır /Filistin'de çocuk olmak /Genç ölebilmektir kahramanca /Filistin'de çocuk olmak/Çabuk büyümektir kısaca /Yürümeden koşabilmek /
Çığlık atarak susmaktır /Filistin'de çocuk olmak /Kavgalara kefil olmaktır/
Acılara abone olup /Cehennemi dünyada yaşamaktır /Filistin'de çocuk olmak /
Doğuştan sevdalı olmaktır yurduna /Oyuncakları tanımadan daha /Öğretmen olmaktır yaşıtlarına /Filistin'de çocuk olmak /Destan olmaktır yarınlara /Filistin'de çocuk olmak /Güneş olmaktır karanlıklara...


Zirve amacına ulaştı
120. yaşını kutlamaya hazırlanan Yeni Asır Gazetesi büyük bir organizasyona daha imzasını attı ve İzmir ekonomisi, tarihi günlerinden birini yaşadı. Yeni Asır'ın girişimiyle düzenlenen İzmir Ekonomi Zirvesi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla Swissotel Büyük Efes'te gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası (İTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin desteğiyle düzenlenen zirvede iş adamları eteklerindeki taşı dökme imkanı buldu. Umarım bu zirveden hem işadamları hem de hükümet gerekli mesajları almıştır

Yurttaş'tan Turgutlu İmam Hatip'e müjdeli haber
Ak Parti Manisa Milletvekili Dr. MuzafferYurttaş, Turgutlu eski Devlet Hastanesi ve arsasının, İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Yurdu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildiği müjdesini verdi. Bakan, "Turgutlu eski devlet hastanesine ait 10.893 metrekare arsa, üstündeki binalarla birlikte İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Yurdu yapımı amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmiştir. Uzun süredir yapılan yazışmaları takip ediyorduk, nihayet tahsis gerçekleşti. Turgutlu'ya ve eğitim camiasına hayırlı olsun" dedi.

GÜNÜN SÖZÜ
Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır. Ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır.
(Yunus Emre)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA