• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Takımlar ligi NECDET KESTELLİ

Takımlar ligi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.12.2014, 00:00
İnternational Premium Tennis Ligue: ITF, TE, ATPTOUR, WTATOUR gibi dünya tenis yönetimleri tarafından düzenlenen Grand Slam's, Fed Cup, Davis Cup, Hopmann Cup, Master's (vbb) organizasyonları derken, tenisin takım oyunlarına bu güne kadar hiç görülmemiş yenilikçi bir formatta düzenlenmiş İTPL'de katıldı.. Biraz gösteri maçları görünümünde gözükse de.. Bu aslında bir takımlar ligi... Eğlencesi bol olduğu için de, bizim her sene CLUB ALİBEY'de düzenlenen, bol ama resmi olmayan transferlerle güçlenen senior takımlar arasında oynanan turnuvayı anımsatıyor biraz...
Bir İPTL'mi eksik kalmıştı? Diyebiliriz değil mi? Yoksa yeni bir hareket, yeni bir ekonomik olay yaratmak mıydı hedef? Veya sporculara, daha doğrusu ilgili kurumlara yeni ve ekstra bir kazanç kapısı açılması mıydı? Katılım kalitesine bakıldığında kadın olsun, erkek olsun mevcut şampiyonlar, eski efsane oyuncular ile gelecek vaat eden oyuncuların tecrübeleri, eğlenceli birliktelikleri aralık ayının tenis camiasında ki hareketsizliğimi dolduracak acaba? Henüz TV'lerin ilgisini çok çekmediğime göre tatil köyü eğlencelerine mi dönecek? Henüz bilmiyoruz. Ancak yönetime bakıldığında belli bir bilgi birikimini, tecrübeyi ve ciddiyeti görebiliyorsunuz. Hayırlısı diyelim, getirmekte olduğu hareketten dolayı biraz da sevinelim...İzleyip göreceğiz.

Başarılar İpek


Bir medya kuruluşu tarafından her yılın sonunda yapılan ankette, tenisimizden İpek Soylu, Amerika Açık tenis turnuvasında çiftlerde şampiyon olması dolayısı ile "Tenis'te Yılın Sporcusu" kategorisinde aday gösterildi. Bu hafta yapılacak +13 Türkiye Şampiyonası'na katılarak yeni sezonu açan İpek Soylu'ya hem bu ankette, hem de 2015 yılında başarılar diliyorum.

Yolumuz çok uzun

Ülkemizin her köşesinden yerli antrenörler tarafından yetiştirilmeye başlanmış gencecik tenis oyuncuları, yaşıtları arasından sıyrılıp milli formayı kazandılar. Sevinçleri, gururları yüzlerinden akıyor... Antrenörleri de çok mutlu yetiştirdiklerinden... Aileler de tabii ki evlatlarından... Tüm emeği geçenleri kutluyorum.
Burada isim vermeden hepsinin, ama hepsinin derken de özveriyle mücadele edipte kazanamayanlarla beraber hepsinin bu çırpınışlarını kutlamak istiyorum. Bu neticelere ulaşmak için hakikaten çok şeyden feragat ediyorlar, yoruluyorlar, sinemadan, gezmeden mahrum kalıyorlar... Emin olun hiç kolay değil... Yapılan maddi fedakarlıklar ise işin cabası...
Yol ise hem engebeli, hem de uzun. Ancak kararlı olmaları, çalışmaya giderek artacak bir tempo ile devam etmeleri gerekecek.. Muhakkak ki daha çok maddi, manevi fedakarlıklar ile... Milli olmak büyük bir gurur kaynağıdır ama ne var ki millilik ancak ve yalnızca yükselmek için bir basamaktır ve tenisçi olarak yeryüzünde bir yerlere gelebilmek isteniyorsa milli olmak yetmez; muhakkak daha çok çalışmak ve bilinçli bir şekilde dünyaya açılmak gerek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA