• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ATP yılsonu finalleri NECDET KESTELLİ

ATP yılsonu finalleri

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2014, 00:00
ATP Yılsonu finallerini televizyonlardan seyredemeyenler, ATP sitesindeki canlı puanları izleyerek heyecanlarını bir miktar canlı tutmaya çalışsalar da pek tatmin olduklarını tahmin etmiyorum. Beklentiler büyüktü ama erkekler tenisindeki gerçekler ortaya çıkınca nasıl yanılgıya düştüğümüz anlaşıldı.
1- İlk sekiz, artık eski sekizler kadar birbirlerine yakın değil...
2- Nadal'ın çekilmesiyle ortaya çıkan boşluk hissediliyor...
3- Murray'ın değişmeyen zafiyetleri var...
4- Yeni yükselen oyuncuların yeterince savaşçı olmamaları, hatta ilk sekize girmekle işin bittiğini sanmaları gibi yanlış. Neyse ki; Djokoviç ile Federer'in giriştikleri seneyi birinci bitirme yarışı olmasaydı, bu büyük final her halde sıradan bir turnuvadan farkı olmayacaktı. Hele hele bir de final maçının yapılmamış olması olayı iyice tatsızlaştırdı. Djokoviç'i 4. şampiyonluğu ve seneyi birinci sırada bitirdiği için kutluyoruz. Fazlasıyla hak etmişti. Federer' e de acil şifalar diliyoruz. Umarım son defa Londra'da O2'de oynanacak 2015 finalleri çok daha iyi olur.

Davis Cup'ta nefesler tutuldu

Fransa'nın Lille kentinde, toprak kortta 21-23 Kasım arasında oynanacak Fransa-İsviçre final karşılaşması için nefesler tutuldu. Yarı finallerde Fransa, Çek Cumhuriyetini saf dışı bırakırken, İsviçre de İtalya'nın önünü kesmişti. Fransa ile İsviçre daha önce 12 kez karşı karşıya gelirken, 10 kez maçlardan Fransa galip çıkmıştı. Ancak bu sefer bu konuda hiç şampiyonluğu olmayan Federer gibi İsviçreliler de çok iddialı.
Şimdi ATP finallerine sakatlandığı için çıkamayan Federer'in iyileşmesi bekleniyor. Fransızlar ise en güçlü dörtlüsüyle Lille'de hazırlar ve heyecanları dorukta...

Kültürpark'ın başarıları

Gençlerde olduğu gibi, senelerdir milli forma altında dünya şampiyonalarına katılarak başarılı olmaya çalışan seniorlar, 2015 yılı milli takımlarına seçilmek için Adana Atlı Spor Kulübü'nde yapılan klasman turnuvasında yine başa oynadılar. Ayşim Pennetti yine harikalar yaratarak hem 50+ kadınlarda, hem de 45+ kadınlar çift kategorisinde birinci oldu. Canan Boz ise aynı kategoride ortağıyla finalist oldu. Her iki milli oyuncumuzu kutluyoruz.

Yılsonu sıralaması


Milli oyuncularımız Çağla Büyükakçay 2014 yılını nükseden sakatlığı dolayısıyla erken ama WTA 136 numarası olarak kapattı. Pemra Özgen 267; İpek Soylu 305; Melis Sezer 426; Marsel İlhan ATP 100; Cem İlkel'de ATP 430 sırada devam ederken son turnuvalarına çıkacaklar. İyi bir sene sayılabilir. Umarız 2015'te her sıralamalar yükselir hem de başarılı oyuncu sayımız artar. Kutluyoruz.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA