• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Pekin finalleri NECDET KESTELLİ

Pekin finalleri

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.10.2014, 00:00
Halep ve Serena çekilmesiyle kazananın ikinci sıraya yükseleceği ilginç bir maç izledik. Kvitova'nın Stosur'u, Sharapova'nın da İvanoviç 'i eleyerek çıktıkları bu WTA Pekin final maçı çok çekişmeli ve gidip gelen çok heyecanlı bir maç oldu. Sharapova, her ne kadar Serena'yı yenemiyorsa da Kvitova'yı üç sette yenerek, büyük oyuncu olduğunu gösterdi ve şampiyon oldu. Bu sonuçla da 2 numaraya yükseldi.
ATP Pekin finali ise bekleneni vermedi. Djokoviç ve uzun bir sakatlık döneminden yeni çıkan Nadal arasında bir final beklenirken, Nadal'ın elemelerden gelen Klizan'a yenilmesi sonunda yalnız kalan Djokoviç, Berdisch'i 66 dakikada 6/0 ve 6/2'lik iki sette ve müthiş bir oyunla sürklase ederek yenince 5. kez Pekin şampiyonluğuna ulaştı.

Tokyo'da şölen

Büyük bir hızla yükselmeye devam eden Kanadalı Raonic ve Japon Nishikori Tokyo'da müthiş bir tenis şöleni yaşattılar. Büyük heyecan duyduk. İzmir Cup'tan tanıdığımız manevi evladımız Nishikori'nin kazanması hepimizi çok memnun etti ama Raonic'in de hakkını yemeyelim. Çok güzel mücadele ettiği gibi kazanabilirdi de... Ülkesinde ilk defa şampiyon olan Nishikori şampiyonluğunu ayakta alkışlanarak, ağlayarak ve duygusal anlar yaşayarak kutladı. Yapılan ödül töreni muhteşemdi. Benzer törenlerimizi düzenleyenlerin öğrenecekleri daha çok şey olduğunu bu töreni izledikten sonra bir kere daha anladık. Umarız ders almışlardır.

Zafer Murray'nin

Andy Murray Çin'de oynanan Shenzhen Turnuvası'nda mutlu sona ulaştı. Başarılı sporcunun tekrar eski günlerine dönmesini bekleyen tenisseverler de tabii ki mutlu oldular. Şimdiki dilekleri ise Murray'i ilk sekize de görmek...

Tenis turizmi

Akdeniz bölgesi ve özellikle de Antalya'da futbol ve golf turizminden sonra tenis de bölgedeki turist sayısını artırıyormuş. Zamanında bir çok ülkenin FED CUP takım oyuncuları yörede çalışmaya gelirken, şimdi de Lübnanlı tenisçileri, ardından da 5 yıldır Norveç Tenis Federasyonu'nun resmi kamp organizatörlüğünü yapan "Winner Events" firması Norveç'ten 134 tenis kulübünün yüzlerce sporcusunu bölgeye getiriyor. Hem turizm hem de spor gelişiyor.

Marsel yükselişte

Marsel İlhan İzmir'de oynanan 7. İzmir Cup tenis (TEB Izmir Cup) Turnuvası'nda beklediğimiz mutlu sona erişemedi ama Belçika'nın Mons şehrinde Brezilyalı raket ATP 60.sı ve turnuvanın 4 numaralı seri başı Bellucci'yi yenerek yarı finale yükseldi. Ancak Goffin'e 3 sette yenilerek final şansını kaçırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA