• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenise dair her şey NECDET KESTELLİ

Tenise dair her şey

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2014, 00:00
- Marsel İlhan Barcelona'da katıldığı ATP turnuvasında elemelerden gelerek ana tabloda oynamaya hak kazandı. Ancak ilk turda Fransız'a yenilmekten kurtulamadı.
- Haluk Akkoyun ve Anıl Yüksel Mısır'da ITF turnuvasında çiftlerde ikinci oldular. Kutlarım.
- Tennis Club, SportsTV'nin cumartesi günleri yayınlanan ve özlemle beklenen Tenis konulu çok sevilen bir programı: Ulaş Can tarafından hazırlanışı, Cahit Yavuz tarafından sunumu ve içeri ile ilgi çekiyor ve zevkle izleniyor. Bu hafta çok önemli bir konukları vardı: İstanbul Cup'ın ilk fikir takımından, sonrasında İstanbul Cup Turnuva direktörü olan, hala da üstünde ilk günkü heyecanı taşıyan coşkulu Coşkun Erginer. Sayelerinde İstanbul Cup serüveninin hikayesini mutlulukla hatırladık ve geleceği hakkında bilgi edinmiş olduk. Tabii bunların içinde en önemlisi 'Koza World of Sports'un ne olduğunu, amaçlarını, yerini ipuçları ile de olsa öğrenmiş olmamız. Umarım her şeyi İstanbul Cup gerçekleştiğinde yerinde alkışlayarak öğreniriz. Türk tenisine yaptıkları katkılardan dolayı Garanti Koza gurubunu ve Başkanı Saygıdeğer Şükrü İlkel'i gönülden kutluyorum.

Wavrinka şampiyon

Monte Carlo toprak kort tenis turnuvası bitti: Dimitrov'un elenmesi, ardından da 9. kez şampiyonluk arayan Nadal'ın vatandaşı Ferrer'e yenilmesi şaşırttı; Çok formda gözükmesine rağmen Ferrer de bir gün sonra Wavrinka'ya boyun eğmek durumunda kaldı. Federer Tsonga'yı devirdikten sonra 2 sette ve de 75 dakikada de Djokoviç'i de yendi ve finale çıkan İsviçreli Wavrinka ile İsviçre finali oynadı. Böylesi bir İsviçre finalini Federer bundan önce de vatandaşı Rosset ile 2000'de oynamıştı. Maç öncesinde antrenmanlarını da beraber yapmaları muhteşem bir görüntüydü. Maç mı? Wavrinka senenin 2. büyük şampiyonluğunu kazandı.

İyi ki varsınız


70 yaş milli veteran oyuncumuz Ruhan Esen son zamanlarda aldığı maddi ve manevi destek ile Fransa'nın Menton şehrinde G1 turnuvasında çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi. Geçtiğimiz hafta ise yine Fransa'da Les Dunes d'Or kulübünde katıldığı turnuvada şampiyon olmasını bildi. Ruhan Esen ile tekrar kortlara dönen 75+ milli oyuncumuz sevgili İsmail Serim ağabeyimize de ayni başarı dileklerimi iletiyorum.

Darısı başımıza

Avustralya'yı 3/ 1 yenen Almanya ile İtalya'yı 4/0 yenen Çek Cumhuriyeti Fed Cup takımları 8-9 Kasım'da yapılacak dünya grubu finaline kaldılar. Darısı takımımızın başına.
. ETV-Egeli Veteran Tenis Kulübü Derneği 3. Türkiye Senyör Klasman turnuvasını, zaman zaman yağmurların azizliğine uğrasa da 14 şehirden gelen katılımcılarla beraber başarıyla noktaladık.

Helal olsun size

Çağla Büyükakçay ve Can Üner Malezya'dan başarı bir ilk ile döndüler. Bu sayede ilk defa bir Türk oyuncunun büyük bir WTA turnuvasında hiç ama hiç ezilmeden çeyrek final oynadığını gördük, yaşadık ve mutlu olduk. Her ne kadar sosyal medya ve gurupları dışında medyada yer almadıysa da, biz bu önemli başarıdan dolayı kendilerini ne kadar kutlasak azdır. Teşekkürler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA