• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2015, 00:00
27 OCAK 1975
DÜNYA
Rejimi gene sokak tehdit ediyor

Türkiye göz göre göre karanlık bir uçuruma tehlikeli bir biçimde sürüklenmek istiyor. Tanıdık bildik bir uçurum bu. Rejimi yıkmak toplumu geri götürmek, zor zorbalığı hukuk düzeninin yerine koymak vardır hamurlarında.

ŞEHİR
İzmir'de ilk defa kalbe yama yapıldı

İzmir'de ilk defa 12 yaşındaki Nurten Çoban adlı küçük bir kızın delik kalbi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde "yamandı". Ameliyat, Buca Cezaevindeki mahkumların bağışladığı kanlarla yapıldı.

SPOR
Haftanın spor olayları

Üçüncü Türkiye ligi beyaz grubunda yılın maçı Karşıyaka ile İzmirspor arasında oynandı ve Karşıyaka rakibini 2-1 yenmeyi başardı. Amatör Milli Takım, Genç Milli takımı 1-0 mağlup ederek klasmanda üçüncülüğü aldı.

Fransız Konsolosluk Belgelerinde İzmir-07
Veli ağa'dan kurtuldukları için memnunlar. Yalnız konsolosu endişelendiren başka nokta vardı. Kütahya Paşası ile birlikte gelen beş bin kişilik kuvvet şimdi İzmir çevresinde bulunuyordu. Bunlar umumiyetle şehrin ihtiyacını karşılamaya yeter olan gıda maddelerine ortak oluyorlardı. Kıtlık baş göstermişti. 22 Mart tarihini taşıyan bir konsolosluk mektubu ise savaşın neticelerini şöyle anlatmıştı: "Veli ağa mahvoldu. Kütahya paşası ve diğer ağaların askeri ile cereyan eden çarpışmada iki taraftan da 700 ile 800 ölü var. Veli ağa durumunun kötüye gittiğini anlayınca İzmir'e günlerce korkulu dakikalar geçirmiş olan karısını ve ondan olan oğlunu boğdurdu, servetini toparladı, yalnız tam kaçarken yakalanarak kellesi uçuruldu. Görenler Veli ağa'nın kılıç elinde öldüğünü anlatıyorlar.

27 OCAK 1955
DÜNYA
Başvekilin İtalya seyahati başlıyor

Bu sabah İstanbul'a geçecek olan Menderes'in yarın uçakla Roma'ya hareket etmesi muhtemel görünüyor. İtalya gezisi programının bugün açıklanacağı ve Türk - İtalyan müzakerelerinin derhal başlayacağı haber veriliyor.

ŞEHİR
Folklor gecesi

Şehrimizde bulunan tanınmış halk şairi Aşık Veysel, İzmir kültür ve sanat sevenleri derneği adına 5 Şubat Cumartesi günü saat 21 de Halk eğitim merkezinde tertip edilecek folklor gecesine katılacağı bildirilmiştir.

SPOR
Yeni Futbol federasyon başkanı kim olacak?

Birçok isimlerden bahsedildiği halde, sandalye henüz boş. Netice merak ve heyecanla bekleniyorNATO deniz takımı - Hava Harp Okulunu'nu basketbol karşılaşmasında 32-29 yendi. Pazar günü Fenerbahçe- İzmirspor karşılaşacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA