• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2014, 00:00
20 ARALIK 1974
DÜNYA
Almanların kazığı

Alman hayvan cambazlarının, tanesi en çok 4-5 bin lira edecek ve sucuk imalatında işe yarayacak inekleri, Holstein cinsi damızlık inekler diye Türkiye'ye tanesini 20 bin liradan sattıkları ileri sürüldü.

ŞEHİR
100 liralık kaçak eşya

Bergama'daki bir ticarethanede 100 bin lira değerinde kaçak kol saati, dolma kalem oyuncak tabanca, radyo, teyp, iskambil kağıdı ve kaset ele geçirildi. Eşyanın sahibi B.G.göz altına alındı. kısıtlaması Pazar günü sona eriyor.

SPOR
Görülmemiş rezalet

Altay'lı Büyük Mustafa antrenörü Erol Kaynak'la sahada boğuştuBeşiktaş kulübü başkanı Mehmet Üstünkaya, "özlediğimiz havaya kavuştuk" dedi. çe ile karşılaşacak olan Göztepe İstanbul'a kalabalık bir kafile ile gitti.

1726 Yılında İzmir-16

Çoğunlukla pers ipek malları, Tela Filata, eski Romanın moher ve tafta çeşitleri, marokenler, duvar kağıtları ve magnesia (manisa) pamuğundan mamul çeşitli ürünlerin alım satımının yanı sıra; Ermeniler, Yunanlılar ve Frenkler değerli taşlarla doğu incilerinin ticaretini yapıyorlar. Birisi bu değerli taşları Smyrna gümrüğünden saklayarak geçirmek isterse, gemi daha kıyıya varmadan veya yolculuk esnasında Hristiyan bir bayana bu malları emanet etmeli. Çünkü; Türklerin Hristiyan bayanlara yaklaşması yasak ve bu yüzden onları durdurup arayamıyorlar. Yine de durum ortaya çıkarsa mallara el koymak yerine iki katı gümrük alınıyor. Getiren şahıs bu gümrüğü ödemeyi kabul etmezse malların kırılıp küçük parçalara ayrılacağını hesaba katmalı. Bu arada şunu belirlemeliyiz ki, tüm Türk sınırı ve gümrüklerinde en kurnaz ve en zalim insanlar gümrük memurluğuna getirilmiştir.

20 ARALIK 1954
DÜNYA
Kıbrıs'ta dün de nümayişler oldu

Cumartesi günkü taşkınlıklarda, Türk mağazalarının yağma edildiği ve bayrağımızın yırtıldığı bildiriliyor. Amerikan, İngiliz kolonisi muhafaza altına alınarak akşam sokağa öıkma yasağı kondu. 5 kişinin bir arada toplanması yasaklandı.

ŞEHİR
İl genel meclisi toplantısı

Bugün vilayet umumi meclisi yeni vali Kemal Hadımlı'nın başkanlığında saat dörtte toplanacaktır. Bir yıllık faaliyete dair izahnameye karşı tenkitler cevaplandırılacak ve daha sonra maarif bütçesi görüşülecektir.

SPOR
Liglerin mühim maçları

İzmirspor 3-1 galip vaziyete geçtiği ve uzun müddet hakim oynadığı halde, Altay'ın beraberlik gollerini atmasına mani olamadı: 3-3. Galatasaray: 3, Fenerbahçe:1. Sarı kırmızılılar ezeli rakiplerini mağlup etmesini bildiler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA