• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.11.2014, 00:00
27 KASIM 1954
DÜNYA
Kira kanunu lahiyası

Yeni lahiyada; hem mal sahibinin ev hem de kiracının hakları, günün rayici nazarı dikkate alınarak korunuyorı çarşının üçte ikisi yandı. Milyonlarca servet kül haline geldi, ateş civar evlere de hızla sirayet ettiğinde derhal tahliye olundu.
ŞEHİR
Turistik eşya satacak yeni bir çarşı

Şehrimize gelen turistler, umumiyetle Efes ve Bergama harabelerini, şehrimizdeki Agora'yı ziyaret etmekte ve Kadifekaleye çıkarak oradan şehri seyretmektedir. Turistleri alakadar eden muhtelif eşyayı satmak için yeni bir çarşı kurulmasına karar verildi.
SPOR
İzmir Lig karşılaşmaları

İzmir lig maçlarına bugün ve yarın Alsancak stadında devam edilecektir. Bugün oynanacak olan karşılaşmalarda; Yünmensucat - Üküspor ile, Altay - Kültürspor ile karşılaşacakFuar kupası basketbol karşılaşmalarının Ağustos ayında başlamasına kara verildi.

İzmir'de ilk Türk Doktoru

Doktor Mustafa Bey aslen Ödemiş'in Birgi nahiyesinde doğmuş olup, askeri tıbbiyeden mezun olur ve orduda ki görevini tamamladıktan sonra İzmir'e gelerek, burada sivil doktorluğa başlar. İzmir'e geldiği sıralarda şehrimizde hiçbir Türk doktoru bulunmamaktadır. Bütün Türk ve gayri Müslim aileler kendilerini Rum, Ermeni ve Yahudi doktorlardan en meşhuru olan Kostanoğlu, Kondolon, Celiyan, Büyük İsal gibi doktorlara tedavi ettiriyorlardı. Doktor Mustafa Bey az zamanda bu ecnebi doktorlar arasında, şehirde tanınır. Türklerden başka gayri Müslimler de Doktor Mustafa Bey'e muayene olmaya başlarlar. Hastalarını bir baba şefkatiyle tedavi eden ve İzmir Memleket Hastanesi'nde yarım yüzyıla yakın vazife gören Mustafa Bey, bu meslekte birçok Türk gencine iyi bir örnek olmuş ve kendisinden sonra İzmir'de Türk doktorların yetişmesine öncülük etmiştir. Diyebiliriz ki Mustafa Bey İzmir vilayetinde Türk doktorluğunun mucidi olmuştur.

27 KASIM 1974

KURBAN BAYRAMI NEDENİYE GAZETE BASILMAMIŞTIR


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA