• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.10.2014, 00:00
31 EKİM 1974
DÜNYA
Memura zam tehlikeye girdi

1975 bütçe tasarısı ile maaşlarına kat sayı artırımıyla zam bekleyen memurların kötü bir sürpriz ile karşılaşmaları imkansız değil. Maliye bakanlığı uzmanları enflasyon hızını frenleyebilmek için memur zammının şimdilik hayal olduğunu bildirdiler.

ŞEHİR
Yağmur yağdı böyle oldu

Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan sağanak halindeki yağmur, İzmir'i dün güç yaşanır bir şehir haline getirdi. Kanalizasyon bacaları her yılın aksine bu yıl temizlenmeyince alçak semtler dışında Hatay gibi yüksek semtleri de su bastı.

SPOR
EvetAli, en büyük

Boks tarihinin en büyük maçında, sahnelediği muhteşem taktikle Foreman'ı yenip, yeniden Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu olan Müslüman Boksör Muhammet Ali Clay bu başarısıyla 7 sonra hakkını geri aldığını belirtti.

1893'te İzmir (11)
1893 yılında İzmir'de 9 adet hastane bulunmaktadır. Bu hastanelerden, Osmanlı devlet hastanesi, 100 yataklıdır ve yılda 800 ila 1.000 Müslüman hastaya hizmet verir. Hastaneye gayrimüslimler de kabul edilir. 1848 yılında Rum Ortodoks cemaati tarafından para toplanarak kurulan, bakımı da aynı biçimde sürdürülen Aya Haralombos Rum Ortodoks hastanesi, 300 yataklıdır. Hastaneden 4 doktor çalışmaktadır. Saint-Antoine ve Saint-Roch Katolik hastaneleri ise toplamda 130 yatak ile yılda ortalama 500 kişiye hizmet vermektedir. İzmir'deki tek Ermeni hastanesi 30 yatağa sahiptir.1831 yılında Baron de Rothschild tarafından kurulmuş olan Yahudi hastanesi, her yıl yaklaşık 200 hastaya ücretsiz hizmet verir. Bu hastaneler dışında İngiliz, Fransız ve Hollanda hastaneleri, özellikle bu ülkelerin hastalarına hizmet verirler.

31 EKİM 1954
DÜNYA
Meclis yarın açılacak

Dün Meclis Divanına seçilecek parti namzetleri seçildi. Meclis Reisliğine Refik Koraltan aday gösterildi ve Hulusi Köymen, DP meclis grup reisliğine intihap edildi. CHP ve CMP'nin Millet Meclisi riyaset divanı seçimlerine iştirak etmeyecekler.

ŞEHİR
Tariş Pamuk birliği kongresine hazırlık

Tariş Pamuk birliği kongresinin hazırlıkları tamamlanmış bulunmaktadır. Bu cümleden olarak, Pamuk birliği idare heyeti toplanarak 17 Kasım 1954 Çarşamba günü saat 10'da Alsancaktaki binada yapılması kararlaştırılmıştır.

SPOR
Cumhuriyet Kupası karşılaşmaları

Dün oynanan karşılaşmalarda İzmir karması, İstanbul karmasını 7-2 mağlup etti. Günün diğer karşılaşmasında Ankara karması, Seyhan karmasını yenerek liderliğe yükseldiGöztepe-Kültürspor karması Vefaspor'a 4-1 mağlup oldu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA