• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.07.2014, 00:00
29 TEMMUZ 1974
DÜNYA
her ihtimale karşı hazırız

Cenevre Kıbrıs'a barış getirmiyor. Rumlar dört Türk mücahit'i yaktılar. Ateş açan üç Rum birliği imha edildi. Kıbrıs'ta Yunanlıların 30 binden fazla askere sahip oldukları açıklandı.

ŞEHİR
İzmir'de 30 bin insan su istiyor

Belediye Başkanı İhsan Alyanak sözünü unuttu. İnanılması oldukça güç ama, şehre 10 kilometre uzaklıkta bulunan Eskiizmir ve çevresinde yaşan 30 bin kişi su için kilometrelerce yol yürüyorlar.

SPOR
Sezonun ilk kupası Fenerbahçe'nin

Sarı lacivertliler Galatasaray'ı 1-0 yendi... Eskişehirspor Teknik komite başkanı Aydın Begiter: "Ligi Göztepe galibiyeti ile açacağız" dedi... Milaslı güreşçiler kendilerine rakip bulamıyorlar.

İZMİR'DE BAYRAM EĞLENCELERİ
Francis Herve, "A Residence in Greece and Turkey" adlı eserinde, bizleri yüzyıllar öncesi bayram eğlencelerine götürür: ...İzmir'de Türklerin normal yaşamlarında canlanma, bayramlarda kendini göstermektedir. Bu dönemde herkes sevinç içindedir, herkes bayramlıklarını giymiştir ve böylesine parlak giysili grupların görünümü gerçekten göz okşayıcı olmaktadır. Bazıları, Türklerin çocuklarını bayramlarda pek zevkli giydirmediklerini söyleyebilirler, ancak ne olursa olsun, bir sandalı doldurup gezen, her biri bayramlık giysileri içinde bir Türk ailesini seyretmek kadar hoş bir şey de olamaz.

29 TEMMUZ 1954

DÜNYA
Kanal anlaşmasının dünyadaki akisleri

Umumi memnuniyetle mukabil anlaşma, İsrail'de hoşnutsuzlukla karşılandı. İngiliz kıtaları, Süveyşten Kıbrıs'a taşınıyor. Türkiye, tecavüze uğrarsa İngiltere, kanal bölgesini derhal işgal edebilecektir.

ŞEHİR
Alsancak limanının inşaatına başlanıyor

Alsancak'ta tesis edilecek büyük ithalat ve ihracat limanının inşasına 31 milyon liraya taahhüt etmiş bulunan Fransız Batinyol şirketinin üç mümessili evvelki gün şehrimize gelerek liman sahasını teslim almışlardır.

SPOR
Yüzme teşvik yarışları başladı

Karşıyaka Spor Kulübü ve Altay yüzücülerinin iştirak ettiği müsabakalar çekişmeli cereyan etti. Su topunda K.S.K. 8 - Altay 0. Türkiye gençler tenis birincilikleri İzmir'de başladı. Pamuk ve Gençlik Spor 2-2 berabere kaldılar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA