• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.07.2014, 00:00
26 TEMMUZ 1974
DÜNYA
Siyasi zafer de bizim olmalı

Londra ve Zürih anlaşmalarının tatbik kabiliyeti bulunmadığı, bunun son olaylarla bir defa daha su yüzüne çıktığı görüşünde olan Türkiye Kıbrıs'ta federasyon istiyor... Ordumuza sığınan esir, yarbayımızı sırtından vurdu.

ŞEHİR
Türk sevgilisiyle kaçan Amerikalı kadın yakalandı

Kocası ve iki çocuğunu terk ederek lise öğrencisi Türk sevgilisi ile kaçan Amerikalı kadın önceki gece polis tarafından yakalandı. Buca karakoluna getirildikten sonra sevgilisinin yanından hiç ayrılmadı.

SPOR
Adnan Suvari Göztepe'ye dönüyor

Göztepe'de, teknik direktörlüğe getirilen Altan Santepe'nin, bazı nedenler yüzünden bu görevinden ayrılması üzerine yöneticiler takımın eski çalıştırıcısı Adnan Suvari'ye teklifte bulundular.

İZMİR'DE DONANMA EĞLENCELERİ
William Knight, Oirental Outlines or A Rambler's Recollections of a tour in Turkey, Greece and Tuscany in 1838 adlı eserinde donanma eğlenceleri hakkında şu bilgiyi verir: ürkler, genellikle iki bayramla ve padişahın mutlu kızlarından birinin bir saraylıyla evlendirilmesi gibi bir olay nedeniyle yapılan ve adına "donanma" denen eğlencelerle yetinirler. Bunun dışında Türkler için toplu eğlence olayları pek yok gibidir. Buna karşılık, Hıristiyan grupların azizlerinin kutsal günleri o kadar boldur ki, herhangi bir kilise ya da bir başkasında bunların kutlanması günlük olaylardan sayılır.

26 TEMMUZ 1954
DÜNYA
Nuhun gemisinin bulunduğu bildirildi

Tanınmış Amerikalı kaşif John Libii ile Doğu Beyazıt Kaymakamı ve bir üsteğmenimiz tipi yüzünden geminin yanına yaklaşamıyor. Gemi 40 ila 50 metre uzunluğunda, köşeli ve ortası şişkincedir.

ŞEHİR
Bayar ve Menderes'i davet edecek heyet

Belediye Reisi Dr. Selahattin Akçiçek, Reisicumhur Celal Bayar ile Başvekil Adnan Menderes'i fuara davet edecek olan belediye heyetine iltihak etmek üzere bu sabah uçakla İstanbul'a gidecektir.

ŞEHİR
Transfer dedikoduları

Cihat Yetiş, Beyoğluspor'a gidiyor, Sabih Emniyetspor'da kaldı, Aydında yapılan yüzme ve su topu müsabakaları devam etti. Su topu maçında K.S.K Altay'ı zorlu bir oyunla 9-7 yenmeyi başardı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA