• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
TATİL SONRASI NOTLARI HALİL FİNCAN

TATİL SONRASI NOTLARI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2015, 00:00
Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de tatil bitti. Ara dönemden ilk haftaya taşanlar arasında bir sürü mesele var. TFF'nin yeni kuralı, G.Saray'ın hesapları, F.Bahçe'deki değişkenlik ve Ege'de yaşanan kötü gidişat. Sorunlar yumağında bir ilginç yarış hali

Pek yoğun bir ara dönem yaşadık. Ülke futbolunun geleceğini etkileyecek mühim kararlar alındı mesela. Yabancı kuralı 10 yılda 8 kez değişmişti, yine değişti. Artık yabancı sınırsız. Ancak bu kez 4 yıl için kabul edildi. Futbolumuzdaki "Deneme yanılma, yeni statüye sarılma" çabasından dolayı her sezon bir diğerine odaklanmaya çalışıyoruz. Bence tribünde de yabancı taraftar uygulaması başlatılsın. Her hafta Premier Lig, Bundesliga ve La Liga'dan konuk taraftarlar getirilsin. Bizim ligimizle onların ki mukayese ettirilsin. Eminim bir sonraki hafta kimse gelmek için talepte bulunmaz. "Süper'i buysa diğer liglerin kalitesi nasıldır?" derler mutlaka. Hele bir de İzmir üzerinden ülkelerine yolcu ettiniz mi kafaları iyice karışır. Hadi onları bırakalım biz bile olanı biteni anlamakta güçlük çekiyoruz.
Mesela G.Saray'ın transfer politikasını yıllardır çözemiyoruz. Transfer geleceği düşünerek yapılır. "İhtiyaç" ise sadece şartların zorlaştığı anda devreye girer. Ama "ihtiyaçtan" önce "önlem" kelimesinin üzerinde durursan başına gelebilecek felaketleri daha kontrollü savuşturursun. Kabul, kulübün durumu parlak değil. Borç gırtlağı aşmış. Formasını ıslatmayan oyunculara milyon eurolar dağıtılmış. Ancak tüm bunlara rağmen h4. yıldız peşinde koşuyorsan, İki stoperinin aynı anda oynamama ihtimalini, en iyi golcünün sakatlanabileceğini hesap edeceksin. Orta sahadaki dünya yıldızın için 20 milyon euro isterken, diğer mevkilerini sıradanlaştırmayacaksın. Tuhaflıklar bununla sınırlı değil elbet. G.Saray'ın kupa-lig futbolundaki değişkenlik, F.Bahçe'nin ölüp ölüp dirildiği Altınordu maçı sonrası Kasımpaşa gibi zor bir deplasmandan farklı ayrılması da şaşırttı elbet. Devre arasının en konuşulan ismi Erkan Zengin'in 26 dakikalık futboluyla takımının en iyisi olması da ilginç aslında. O Erkan Zengin ki Türkiye kariyerine başladığı ilk başladığı takım olan Beşiktaş'ta bir sezonda toplam 48 dakika süre almıştı.
PTT 1. Lig cephesinde ise bir değişiklik yok. Son 5'e bakıp "ah, vah" diyebiliyoruz sadece. Son beş Altınordu, Denizlispor, Manisaspor, Bucaspor ve Orduspor diye sıralanıyor.
Haftanın en ilginç performansı ise bir futbolcudan geldi. Oyuncunun ismi Yıldıray Koçal. Beyaz Grup'taki Keçiörengücü'nde oynuyor. 5-1'lik Aydınspor 1923 maçında 5 golü de o attı. 20 maçta 15 golü var. Biliyorsunuz Keçiörengücü kupada Akhisar, Manisa ve Trabzon ile aynı grupta yer alıyor. Akhisar'a iki maçta 3 gol attı. Trabzon ağlarını da boş geçmedi. Yani lig, kupa toplamıyla toplam 19 golü bulunuyor. Ve Hataysporlu Murat Uluç'u da es geçmemeli. O da 14 gol attı. Üstelik son 7 maçta sadece D.Bakır BŞB.'yi boş geçti. 7 maçta 10 gol. Dahası var. Fakat yer yok. Devamı sonra. İyi haftalar...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA