• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL HALİL FİNCAN

ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.11.2014, 00:00
G.Saray'da yaşananları matematik ve mantık çerçevesinde izlediğinizde yığınla soruyu alt alta sıralıyorsunuz. Sneijder vakası, Bruma'nın vaziyeti, Alex Telles, Semih Kaya ve diğerleri. Bu kadar tuhaf hamlenin bir sebebi olmalı

Haftalardır bu köşede G.Saray'da yaşananları yazıyoruz. Pek iyi bir şey yazamadığımız muhakkak. Matematik ile mantığın iç içe geçtiği yığınla soru buna müsaade etmiyor esasen. Bir takımın kötü oynayıp yenilmesi doğaldır kabul de her hafta şaşırtacak hamlelere başvurulması başka başka yazı konularını beraberinde getiriyor haliyle. Şimdi bunu açalım biraz. Ortada basit bir istatistik var. Hatta bu istatistik çeşitli kereler bu ülke topraklarındaki tüm gazetelerde haber de oldu. Haber şu... Sneijder'ın gol attığı maçların hiçbirinde G.Saray kaybetmemiş. Rakam da şu... Hollandalı yıldız G.Saray'a geldi geleli lig, Avrupa ve kupa üçgeninde 24 gol atmış ki bu da 19 maça denk geliyor. 19 maçın sağlamasına baktığınızda ise 18 galibiyet, 1 beraberlik görüyorsunuz. Soru da şu... Hal böyleyken ve G.Saray teknik direktörü, "Asıl hedefimiz 4. yıldızı takmak" demişken, bu adam niye kulübede oturur? Sadece G.Saray'ın lig maçlarındaki performansına göre Hollanda Milli Takımı'na seçilen bir oyuncu nasıl olur da bir hocanın gerçek hedefininin dışında tutulur? Bir iddia şu ki: Futbolcu Milli Takım'dan yorgun gelmiş, o yüzden oynatılmamış. Peki aynı Sneijder İzlanda deplasmanı sonrası F.Bahçe maçına çıkmadı mı? Hatta attığı 2 golle maçın yıldızı olmadı mı? Tamam başka bir şey söyleyeyim. Yine Hollanda Milli Takımı'nda aynı maçta Letonya'ya 2 gol atan Robben, bu hafta Hoffenheim karşısında 11'de sahaya çıkıp yine golünü atmadı mı? Yine Van Persie de milli maç dönüşü Arsenal gibi kritik bir maçta forma giymedi mi? Ve Robben gibi 2 gol atan Huntelaar Schalke ile Wolfsburg sınavına çıkmadı mı? İyi de bu takımda sadece Sneijder mı çok yoruldu diye sormazlar mı? Soruları çoğaltalım. Sürekli Premier Lig takımları için adı geçen ve birçok ekibin gözdesi ilan edilen Bruma niye kadroya dahi giremiyor? 3 Şampiyonlar Ligi maçında 11'de oynayan Alex Telles neden ligde sadece 2 lig maçında forma bulabiliyor? Hatta Trabzon maçının kadrosuna dahi alınmıyor. Kimse kontenjandan bahsetmesin. G.Saray sadece 3 yabancı ile çıktı bu hafta sahaya. Başka bir şey söyleyeyim. Zaten stoper sıkıntısı yaşanırken Semih Kaya neden kulübede oturur? Sakat olduğu ileri sürülüyor. Sakatsa neden kadroya alınıyor? Hepsinden önemlisi G.Saray'ın gardı niye çok çabuk düşüyor. Dikkat edin. Bu sezon hiçbir maçı tek farklı bile kaybetmediler. En az farkı Balıkesir attı. (2-0) Diğer yenilgileri ise ya 3, ya 4 farklı. İşte tribünlerin asıl kızdığı da bu. Takım ilk yediği gole kadar çabalıyor ve tek gol her şeyi çözüyor. Bunun ve yukarıda saydıklarımın bir sebebi olmalı. Başlıkta da dediğim gibi anlaşılır gibi değil. İyi haftalar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA