• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Modaya İzmir yön veriyor ERKİN USMAN

Modaya İzmir yön veriyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2015, 00:00
Bu yıl dokuzuncu kez 4 - 7 Şubat 2015 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına ev sahipliği yapacak.
Bu yıl performans defilesini; 2014 yılında "Beyaz Perde" temasıyla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışmasının birincisi İzmir Ekonomi Üniversitesi GSF Moda Bölümü öğrencisi Tülin Gülhan gerçekleştirecek. Fuarın ikinci günü organize edilecek özel performans defilesiyle Tülin Gülhan, profesyonelliğe de ilk adımı atmış olacak.
"Flu" adını verdiği ve 40 parçadan oluşan koleksiyonun da tamamen el işçiliğiyle hazırlandığını söyleyen Gülhan; tasarımlarında ipek kumaşlar üzerine el boyaması ve Japon shibori tekniğini kullandığını ifade etti.
***
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ile Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliğinde gerçekleştirilecek "İpek Yolu" temalı altıncı Gelinlik Tasarım Yarışması için hazırlıklar sürüyor. Finalde yarışacak olan 16 tasarımcı, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası atölyesinde çalışmalarına devam ederken geçen yılın birincisi Tülin Gülhan da, kariyerinin ilk defilesi için Rönesans Ajans modellerinin üzerinde son provalarını yaptı.
***
IF Wedding Fashion İzmir'e bu yıl 20 binden fazla ziyaretçi beklediklerini ifade eden İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, gelecek yıl Fuar İzmir'de organize edilecek IF Wedding Fashion ile İzmir'den Türk markalarını dünyaya duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Tasarım yarışması sayesinde yeni modacıların önünü açmayı hedeflediklerini anlatan Tunçağ, "Türkiye'den yeni markaların çıkması ve dünyaya yayılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Yarışma sayesinde sektöre yeni tasarımcıların kazandırıldığını ifade eden Jüri Başkanı ve EGSD Başkan Yardımcısı Atınç Abay ise şunları söyledi: "Bu sayede Türk moda sektörümüz dinamik isimlerle çalışma şansı bulacak. Piyasaya girecek olan yeni isimlerle çalışmak bizi çok memnun edecek."

hayattan
Öğrenciler yarıştı

Karşıyaka Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren okul öğrencilerine hediyeler dağıtıldı. MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı'nın çiçeği burnunda başkanı F. Ufuk Öztürk'ün de izleyiciler arasında bulunduğu yarışmada 10 lisenin öğrencileri dereceye girmek için ter döktü.
Yarışmada birinciliği İzmir Anadolu Lisesi, ikinciliği Karşıyaka Anadolu Lisesi üçüncülüğü ise Behçet Uz Lisesi öğrencileri aldı.
Dereceye giren öğrencilere tablet, kitap, kalem ve flash bellek hediye edilirken tüm katılanlara ise flash bellek verildi.

bir kitap

Öylesine bir aşk ki!...

Hani hep "İlk aşk unutulmaz" derler ya.
Şiirlerin en güzeli, filmlerin en romantiği hep ilk aşk içindir.
Aslında ne anlamsızmış!..
Asıl unutulmayan son aşk oluyormuş, son nefes gibi, ondan ötesi yok ki...
Tutku jübilesini son aşkta yapıyor ve onunla mezara gidiyormuş.
Eylül'ün tesadüfen bulduğu bir mektupla başlayan geçmişe uzanan zorlu yolculuğu, onu varlığından bile emin olamadığı bir gölgenin peşinden sürüklüyor.
Ancak maziyle hesabını kapatabilmek için tutkuyla gittiği bu sancılı yolun sonunda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
"İzmirli", yaşam ile ölüm arasında kesik kesik nefes alıp veren tutkulu gizemli ve sarsıcı bir aşk romanı.

küpe
Başkaları için zor olan bir şeyi yapmak kabiliyetli olmaktır; kabiliyetliler için imkansız olanı yapmaksa dahi olmaktır.
Frederic Amiel

laflama
* "Sen adam olmazsın" demişlerdi bana. Doğru, adam olamadım belki. Gittim, şair oldum!
* O atasözü şöyle değişti. Yiğidi öldür, mirasına kon!
* Bilmemek ayıp değil...Salağa yatmak ayıp!
* Hanımlar "Heriiiif saçımı senin için süpürge ettim" diyor ya. Efendim bir yiğit erkek de çıkıp demiyor ki "Yalan, hepsini süpürge etmedin. Bazı saçların yemeklerden çıktı."
* Bir aslan miyaaav dedi. Eeee paranın gözü kör olsun. Patron kedi!
* Eeee o söz de değişti. Yurt'ta bağrış, dünyada bağrış!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA