• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başkan Akpınar’dan edebiyat projeleri ERKİN USMAN

Başkan Akpınar'dan edebiyat projeleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.08.2014, 00:00
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, halkın içinden geldiğini unutmayan, neredeyse tüm zamanını vatandaşla geçiren, bu sebeple de sokağın nabzını iyi tutan başarılı biri. Öyle koruma ordusuyla falan da dolaşmıyor. Sıcak, samimi ve içten. Eleştiriyi de teşekkürü de aynı olgunlukla karşılayıp, kendince dersler çıkarabiliyor.
Tüm bunları şundan anlatıyorum. Bizim kız, yazar Gülşah Elikbank ile Başkan Akpınar'ın yolları kesişmiş. Sorumluluk duygusu gelişmiş bir yazar ile edebiyata, sanata saygı duyan önem veren Belediye Başkanı buluşunca ne olur? Çok güzel projeler olur tabi ki.
* * *
Projelerin isimleri bile sosyal mesajlar içeriyor: "Edebiyat Sokakta Güzel" ve "Çocuklara Mutlu Öyküler".
Gülşah, işinin karıncası bir kızımız. Kitap sevgisini yaymak için çabalayıp duruyor. Heyecanını, mutluluğunu, mütevazi hallerini göreceksiniz. Üstelik kitapları bugün 8 Ortadoğu ülkesinde raflarda. Yakında İtalyanca ve Arnavutça dillerine çevrilen kitapları da geliyor.
Bu yüzden Başkan Akpınar'ın, böylesine içeriği zengin projelere verdiği destek beni çok mutlu etti. Hem ulaşacağı kitleler açısından hem de Gülşah, işin ehli bir yazar olduğundan.
"Edebiyat Sokakta Güzel" etkinliği, 3 Eylül Çarşamba günü saat 19.30'da Güzel Sanatlar Parkı'nda başlayacak. Etkinliğin ilk konuğu ünlü yazar Nermin Bezmen ve romanı "Kurt Seyt ve Shura".
Başkan Akpınar, hayranı olduğumuz ünlü yazarlarla okurlarını buluşturacak. "Çocuklara Mutlu Öyküler" projesinde ise dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar ile çocuk kitabı yazan ünlü yazarlar bir araya getirilecek. Çok önemli bir iş yapıyorsun Başkan. Senin sayende Karşıyaka sokakları, edebiyatın güzel eserlerine hayat veren yazarlarla renklenecek. Hele göç nüfusu hayli fazla olan İzmir'de, örnek alınacak bir projeye imza atıyorsun. Devamlılığı, kalıcılığı olsun dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA