• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Oscar'a bir adım daha yaklaştılar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2015, 00:00
Kazananları ve en şık oyuncuların kim olduğunu okuyacaksınız ama sinema tutkunları aşağıdaki bilgilerle daha çok ilgilenecektir. Son dört yıldır SAG (Sinema Oyuncuları Derneği) ödülü kazanan oyuncuların Oscar'ı kucakladığını hatırlatacak olursam; 'Stil Alice'de oynayan Julianna Moore ve 'The Theory of Everything'deki performansıyla herkesi kendine hayran bırakan Eddie Redmayne'in büyük ödüle kavuşmasına çok az kaldı demek yanlış olmaz. Redmayne, ünlü fizikçi Stephen Hawking'i canlandırıyor filmde; heykeli almasını çok istiyorum. Julianne Moore 'Still Alice'de Alzeihmer olan bir kadını canlandırıyor; her zaman üst düzey bir oyuncu olmuştur zaten. Söylenen o ki, Oscar kendisine çok ama çok yakın. Televizyon dünyasında da birçok ödül veriyor SAG. Viola Davis, En iyi Drama Dizisi Oyuncusu ödülü için mikrofon başına geçtiğinde hayli duygusaldı. "49 yaşında kara derili bir Afro Amerika'lı kadının ödül alması çok önemli" diyen Davis 'How To Get Away With Murder'daki performansıyla ödül aldı.
***
'Orange is the New Black' En iyi Komedi Dizisi dalında ödül kazanırken dizinin kadın oyuncularından Uzo Aduba da En İyi Dizi Komedi Oyuncusu seçildi. Sahnede dokunaklı bir konuşma yapan oyuncu gözyaşlarını tutamadı. Dizideki oyuncu arkadaşlarına övgüler yağdıran Uzo Aduba, "Bu rolle birlikte oyunculuğa başladığıma inanıyorum" dedi. Törene katılmadığı için bazı dedikodulara sebep olan, dizinin başrol oyuncularından Taylor Schilling film çekimleri sebebiyle gelemediğini açıkladı ve Twitter üzerinden Aduba'yı kutladı. 50 yıllık kariyeri taçlandırılan Debbie Reynolds ödülünü oyuncu kızı Carrie Fisher'ın elinden aldı. 1932 doğumlu Reynolds yaptığı konuşmayla salonu kahkahaya boğdu. Reynolds "En popüler filmim 'Singing in the Rain'de saçlarım bir felaketti; hiç unutamadım, arkadan küçük bir topuzla bağlanan saçlarımı. Yıllar sonra kızım 'Star Wars'da oynayacağını söyledi. Ona saçlarına dikkat etmesini söyledim. Ne yazık ki George Lucas ona iki topuz verdi" diyerek kızıyla aynı kaderi paylaştığını anlattı. Çok komikti gerçekten de. Reese Witherspoon ve Sofia Vergara, kırmızı halıda sohbet etti. Kameraların da seyirci kadar hayran olduğu iki güzel kadın birbirlerine övgüler yağdırdıktan sonra Vergara Witherspoon'un kalçasına olan hayranlığını dile getirdi. Witherspoon "Ondan alıp kaçmak istediğim çok şey var, kendimi kontrol etmek zorundayım" deyince Sofia Vergara, "Senin hiçbir şeye ihtiyacın yok" diye cevap verdi.

Hollywood'un gözdeleri

*Oscarlı oyuncular Lupita Nyong'o ve Jared Leto, neredeyse tüm dünyanın sevgili olmasını beklediği rüya ikili. Sahneye birlikte çıkan oyuncuların takipçileri "Jared, Lupita'ya baktığı gibi kimseye bakmadı" Tweetleriyle, hayal çifte gönderme yaptı. Şimdiden JaPita lakabı takılan çift yetenekleri, karizmaları ve güzellikleriyle Hollywood'un gözbebeği.
* Jennifer Aniston ödül alamadı ama kıyafeti ve konuşmasıyla gecenin en parlak yıldızıydı. Aniston "New York'ta büyüyen küçük bir kızken hayalim Scarlett O'Hara olabilmekti. Ben de oyuncu oldum ve Jennifer Aniston oldum" dedi. Aniston gecede en çok alkışlanan isimlerdendi.
*'Birdman' filminin ödül almasıyla birlikte sahneye çıkan oyuncular arasında yaşanan küçük bir kriz dikkat çekti. Mikrofona doğru gitmek isteyen Naomi Watts, Emma Stone'un eteğine takılarak sendeledi. Watts son anda dengesini sağlayarak ayakta kaldı ama bu kazaya sebebiyet veren Emma Stone'un muzip gülümsemesi akıllara kazındı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA