• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alaçatı’da ’Piyano Festivali’ skandalı BÜLENT GÜRLÜK

Alaçatı'da 'Piyano Festivali' skandalı

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.08.2014, 00:00
Ne kadar sevinmiştim, Alaçatı'daki müzik festivalinin haberini alınca... Birçok gazete gibi biz de kaleme sarılmış, 'Alaçatı Piyano Festivali'nde birçok ünlü sanatçımızın Çeşme'nin şirin ilçesini dokunuşlarıyla şenlendireceğini ilan etmiştik.
Festival Concept International Şirketi'nin sahibi ve 2014 Alaçatı Piyano Festivali Organizatörü Kayhan Kırmızıgül'ün, ekibiyle birlikte böyle bir festival düzenlemeye soyunması, İzmir'in kısırlığından yaka silken ve yeni organizasyon beklentilerini sürekli dile getiren bendeniz için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştu... Ta ki, açılışını İdil Biret'in yaptığı festivaldeki diğer konserlerin, kamuoyuna açıklama bile yapılmadan art arda iptal edilerek, tüm sanatseverlerin hevesi kursağında bırakılıncaya dek...
***
Ciddiyet sahibi bir organizasyona hiç de yakışmayacak şekilde, bilet satışlarının azlığını gerekçe gösteren festival yönetimi, aylar öncesinden yurtdışı-yurtiçi projelerini iptal eden ve tüm programlarını Alaçatı'nın takvimine göre hazırlayan Tolga Tüzün, Burçin Büke Quartet, Ezgi Serim Quartet, Mizuka Kano ve Gülsin Onay gibi dünyaca ünlü piyanistlerimizin yer aldığı konserleri bıçak gibi kesip atıverdi. Görülmemiş bir skandal, tam bir rezillik, kepazelikti yaşananlar...
***
Festivalleri geniş kesimlerin sahipleneceği bir çizgiye oturtmak zaman, emek ve güvenilirlik ister. Tanıtımıyla, duyurularıyla, halkla ilişkileriyle koşuşturma gerektirdiği kadar, yaptığınız işin kalite ve sürekliliğini sağlayacak, güçlükler karşısında yılmayacak bir direniş ve sabrı da zorunlu kılar.
Daha ilk yutkunuşta verdiğiniz sözler boğazınızda düğümlenecekse, büyük lokma yutmaya kalkmayacaksınız. Hele ki her dakikası altın değerinde kıymetli, dünyaca sayılan sanatçıları bağlayıcı bir adım atıyorsanız... Bu yakışıksızlık, Festival Concept International adına tam bir utanç kaynağıdır ve bundan sonra ağzınızla kuş tutsanız, kırdığınız insanların gönlünü alamazsınız!
***
Öyle ki, festival yönetimi iptal ettiği etkinlikleri ve gerekçelerini kamuoyuyla zamanında paylaşmadığı için, birçok müziksever durumdan habersiz bir şekilde gittikleri bazı konserlerin kapısında neye uğradıklarını şaşırdılar. Örneğin Burçin Büke'yi dinleme sevdasıyla kilometrelerce uzaklardan gelen konuklar, üstelik piyano bile sahneye taşınmışken, konserin iptal edildiğini orada öğrendiler!
Bu durumda başarısızlığın, disiplinsizliğin ve başı bozukluğun suçlusu kendileriymiş gibi ortada kalan sadece sanatçılar ve müzikseverler oldu. Asıl tefe konulması gerekenler ise mağdur ettikleri insanlardan bir özür dileme erdemini bile göstermediler!
***
Bizzat beni arayarak, kendilerine, halka ve Alaçatı'ya yapılan haksızlığı kesinlikle affedilir bulmadıklarını bildiren sanatçı dostlarım, bir daha altında aynı kişilerin imzasını gördükleri hiçbir oluşuma dönüp bakmayacaklarını söylediler!
Görüyor musunuz neye yol açtığınızı... Hiç yoktan ağzına bir parmak bal çaldığınız müzikseverlerin umutlarını kırdığınız gibi, kimliğine gölge düşürdüğünüz 'Piyano Festivali' skandalıyla size inanan, iyi niyet gösteren birçok sanatçıyı da küstürdünüz. Yoksa siz, bu rezaletin bedelini bir gün ödemek zorunda kalacağınızı hiç mi düşünmediniz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA