• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Sahnede iki dev isim

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.07.2014, 00:00
İstanbul'da konser geceleri başladı. Ekim'e kadar sürecek olan bu furyanın en ilginç konserlerinden biri süphesiz Ajda Pekkan ve Muazzez Abacı'nın aynı sahneyi paylaştığı gece gerçekleşti. Bu harika galayı izlemek için bir günlüğüne İstanbul'a geçtim ve soluğu Harbiye Açıkhava'da aldım

İstanbul konser geceleri başladı ve tüm hızı ile devam ediyor. Ekim ayına kadar sürecek olan bu furyanın en ilginç konserlerinden biri süphesiz benim pop müziğinden en sevdiğim Ajda Pekkan ve Türk Sanat Müziği'nde en sevdiğim Muazzez Abacı'nın bayramda çıkacak (beraber yaptıkları) CD'lerinin gösterisi... Bu harika galayı izlemek için bir günlüğüne İstanbul'a geçtim, soluğu Harbiye Açıkhava'da aldım. Birlikte gittiğim Selin'le kulise giderken güzel nakaratların geldiği sahneye geçtim. Dev sazların önünde 2 dev sanatçı son provalarını yapıyordu. Neşe, heyecan içinde...
Tıkabasa dolan dev konser alanında kimler yoktu kimler, devamlı da doluyordu. Mehmet Ali Erbil, Stelyo, Mehmet Koçarslan ve eşi, Sait Koç ve eşi, Nuray Çutak, Nur Yerlitaş, İsmail Akkaya, Semiramis Pekkan ve daha kimler... Doldukça doldu, bu arada kuliste alt katta Abacı üst katta Pekkan saç, kostüm, makyajlarını tamamladı. Son saniyede Ajda'nın ayakkabılarının odada olmadığı fark edildi.
Ufak bir gecikme ile heyecan içinde Taşkın Sabah yönetimindeki sazların coşkulu Hicaz peşrevi ile harika gece başladı. 2 dev sanatçı 'Bir Nigah Et' ile sahne aldı. Ardından 'Kederden mi Neden Bilmem' ile bölüm bölüm paylaşıp devam ettiler. Sıra benim çok sevdiğim, hatta Hülya Avşar'a Kuşadası 'Club Med'deki tatilimizde yıllar önce tesir edip ilk CD'sinde yer aldırttığım 'Gülşeni Hüsnüne Kimler Varıyor'a sıra gelince gözlerime yaşlar bile doldu.

DORE ŞEKER GİBİ!

Ardından 'Tel Tel Taradım Zülfünü', 'Benli', 'Karabulutları Kaldır Aradan' gibi Türk Sanat Müziği'mizin ölmezleri ile devam ettiler birlikte. 'Dediler Zamanla Hep' ile başlayıp 'Dürüyemin Güğümleri'ne kadar uzanan nefis bir bölümden alkışlar içinde ikinci bölüme hazırlanmak üzere kulise geçtiler.
Bu arada süper Ajda'nın Nur Yerlitaş'ın hazırladığı süper kostümünü geçemiyeceğim ki ikincisi tam bir yaz kreasyonu idi inanılmaz kumaşı ile. Muazzez Abacı'nın ise çıkış beyaz kıyafeti yıkılıyordu, tam Abacı idi, ikincisi de dore bir şeker gibi idi.

COŞKUNUN TEPESİNDE

İkinci bölüme çoşku ile giriş yapan Abacı tek başına 'Elveda', 'Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin' ve 'Son Mektup'u seslendirdikten sonra Ajda sahneyi aldı ve 'Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor', 'Kaderimde Hep Güzeli', 'Aşkım Bahardı'yı tek başına seslendirdi. Halkın coşkusu artık tepeyi bulmuşken Ajda izleyicilerin arasındaki Zekai Tunca'yı davet etti. Zekai Tunca sahnede iken starlar tek tek vokalistlerin yanlarında vokal yaptılar. Finale doğru sahne alan Mehmet Ali Erbil yıktı geçti. Finalde artık herkes müziğe doymuş halde Vardar Ovası'nda coşmuştu. 2 dev sanatçı, süper bir repertuvar, coşkunun tepesinde izleyenler... Daha ne ister bir konser seveni...

Başarılı gelin almışız!

İnsanın pozitif olması, sevmesi sevilmesi ne güzel... Geçen hafta göz muayenesine gitmek istediğimi söyledim ve anında çare bulundu. Benim canım arkadaşım Hakan'ın çok sevdiğim yeğeni Ali'nin (Var) zarif, bilgili, çok canayakın eşinden... Sen göz doktoru bir hanımın olduğu kahvaltı sofrasında göz muayenesinden bahsedersen, kendini sabahına 'Özel Mavi Deniz Tıp Merkezi'nde bulursun. Meğer ne başarılı gelin almışız. Ali ile Buca'daki kızımız Operatör Doktor Gül'ün (Var) hastanedeki kliniğine geçtik. Gül Edirne Trakya Üniversitesi'ni bitirip doğduğu yer İzmir Batıgöz hastanesine geliyor. 11 yıllık hekim olan Gül şimdilerde 'Mavi Deniz Tıp Merkezi'nde. Her şeyi ile mükemmel olan kliniğinde katarakttan göz kapağı ameliyatlarına, diyabet hastalarının göz kontrollerinden lazer tedavilerine, göz tansiyonundan sarı nokta takibi ve bakımlarına kadar göz ile ilgili tüm endikasyonları tedavi ederken botoksu da ihmal etmiyor doktor kızımız. Başarılarına başarı katmasını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA