• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Senar'ın hatırlattıkları

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2014, 00:00
Geçenlerde Hıncal hocamızın (Uluç) köşesinde Müzeyyen Senar'la ilgili bir anekdot okudum. Senar, 70'li yılların başlarında bir akşam Çengelköy'deki evlerine dönerken Üsküdar'da bir düğün salonundan gelen sesi duyar ve arabasını kullanan yardımcısı Akif'e "Şurada dur bakalım" diye seslenir. Arabadan iner ve kızı Feraye'yi de yanına alıp "Gel kız içeri girip şunları bir şenlendirelim" der, düğün salonuna giriverirler. Bütün şamata birden bıçak gibi kesilir, herkes hayretle Müzeyyen Senar'a bakmaktadır. Kollarını iki yana açar ve düğündekilere seslenir: "Ben geldimmm..."
Sahneye yürür mikrofonu alır eline başlar söylemeye: "Benzemez kimse sana tavrına hayran olayım... Sonra bir maya ve peşinden "Ormancı"yı seslendirir. Herkes şaşkınlık ve hayranlık içinde Senar'ı dinlerken "Bittiiii" der. Mikrofonu kızı Feraye'ye uzatır. O da "Ferayedir kızın adı" türküsünü söyler. Ardından bol bol fotoğraf çektirip bir saat içinde tekrar arabalarına biner oradan uzaklaşırlar...
***
Anıyı okuyunca hemen aklıma bu öykünün bir benzeri geldi...
Yine 70'lerin başı ve bir Fuar mevsimi İzmir'deyiz. Üçü de rahmetli olan dostlarım Şerif abi (Yüzbaşıoğlu), Şenay ve Tanju Okan Alsancak'ta bizim evde akşam yemeği yedikten sonra yürüyerek Fuar'a gidiyoruz. Tam Reyhan Pastanesi'nin önünden geçerken üst kattan canlı müzik sesi geliyor ve ben "Arkadaşlar anlaşılan yukarda bir düğün var, gelin düğüne gidip bir sürpriz yapalım" diyorum. Üçü de kafa dengi dostlarım "Hadi" diyorlar ve merdivenlerden üst kata çıkıyoruz. Şenay'ın "Hayat bayram Olsa" ve "Sev Kardeşim"le, Tanju'nun "Hasret" ve "Öyle Sarhoş Olsam ki" ile ortalığı yıkıp geçtiği dönem. Düğün sahipleri şaşkın. Dans edenler duruyor, orkestra susuyor, konuklar oturdukları yerde adeta donuyor ve ben mikrofonu elime alıp "Kimseyi tanımıyoruz ama size bir sürpriz yapmak istedik. Şenay ve Tanju Fuar'daki programlarına yetişecekler. On beş dakika zamanımız var. Gelinle damada birer şarkı armağan edecekler, sonra da gideceğiz" diyorum. Alkış, kıyamet...
Tanju Okan: "Bu akşam çok efkarlıyım, kalbim neden kan ağlıyor, bunu bir bilsen sevgilim" diye başlayıp "Hasret"i söylüyor.
Ardından Şenay alıyor mikrofonu ve hepimiz eşlik ediyoruz:
"Dünyaya geldik bir kere. Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle. Sevdikçe güler her çehre. Mutluluklar bir olsun, acı birlikte..."
Bir de; "Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa. İnsanlar elele tutuşsa, birlik olsa, uzansak sonsuza..."
Gelinle damada mutluluklar dileyip hemen ayrılıyoruz düğünden. Biz mutluyuz, onlar mutlu ve hayat gerçekten sürprizlerle dolu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA