Dolar 32,5301
%-0.03
Euro 34,8776
%0.14
Altın 2.425,830
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZDES projesiyle bürokratik çile azalacak

İZDES projesiyle bürokratik çile azalacak

İçişleri Bakanlığı'nın hayata geçirdiği İzleme-Değerlendirme Sistemi (İZDES) Projesi'nin 2'nci aşaması olan 'Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği' çalışmaları kapsamında, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve meslek odalarıyla toplantı düzenlendi. İZDES projesiyle bürokratik çile azalacak

  • Ege Postası
  • 22.01.2018 - 12:35

İçişleri Bakanlığı, kamu hizmetlerinin daha hızlı, kaliteli ve verimli gerçekleştirilebilmesi, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaşın memnuniyetini esas alan bir anlayış ortaya konulması amacıyla gerçekleştirdiği İZDES projesinin 2'nci aşaması kapsamında, EBSO'da toplantı yaptı. Toplantıda, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve meslek odalarıyla bir araya geldi. İlk aşamada, ülkedeki 81 ili ziyaret edip 4 bine yakın personelle bir araya gelen proje temsilcileri, ikinci aşama olarak başlatılan 'Vatandaş odaklı hizmet seferberliği' çalışmaları kapsamında, İçişleri Bakanlığı'na bağlı müsteşar yardımcılarının başkanlığını yaptığı 6'şar kişilik heyetlerle il ziyaretleri yapmaya başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, insan odaklı ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışını amaçladıklarını belirterek, "Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği, öncelikle dinleme ve empati prensibi üzerine kurgulanmış bir projedir. Katılımcı yönetim anlayışı kapsamında vatandaşlarımızla birebir görüşme yaparak yönetimde aksaklıkları tespit etmeye çalışan bir proje başlattık. Hizmet alıcılarının yerinde ziyaret edilerek sorunlarının daha iyi tespit edilmesiyle çözüm noktasında bu projenin çok fazla katkı sunacağını düşünüyoruz. Bugün gün boyunca İzmir'de çalışma yapacağız. Bu çalışmalar esnasında göçmenlerle ilgili işlemler, güvenlik ile ilgili işlemler, nüfus işlemleri ve bunun gibi içişleri bakanlığının verdiği hizmetleri yerinde inceleyip herhangi aksaklık, problem varsa tespit edip bunlara yönelik çalışmaları yöneteceğiz. Günümüz katılımcı anlayışı bakımından son derece önemli bir proje" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.