Bu haber kez okundu.

İZDES Projesi Çalışma Toplantısı Yapıldı
banner229

İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı(İZDES) kapsamında, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirleri ve beraberindeki heyet, Valilik Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı(İZDES) toplantısına, Vali Ali Fuat Atik, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Emniyet Müdür Vekili Sedat Özcan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Binbaşı Zafer Öker ile Valilik Birim Amirleri katıldı.

Vali Atik, "İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen İZDES projesi kapsamında Bakanlığımız temsilcilerince, ilimizde bir çalışma programı ve toplantılar gerçekleştirilecektir. Bakanlığımızın sunduğu hizmet kalitesini artırmak ve bu hizmetin maliyetini daha aşağı çekerek, vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı amaçladığını düşündüğümüz bu projenin faydalı olmasını, başarılı geçmesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

İZDES çalışma heyetinin başkanlığını yapan İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ayhan Kartlı, İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı(İZDES) ile ilgili bilgi verdi. İZDES projesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken 81 ilde uyguladığı bir proje olduğunu söyledi. Kartlı konuşmasında; ”Bu projeyle hem maliyetler azalacak, hem illerde zayıf görünen hususlar güçlendirilecek hem de bakanlık stratejimize tüm illerin uyum sağlanacak" dedi.

Daha sonra sunum yapan heyet İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programına ilişkin genel bilgiler verdi. Heyet Başkanı Kartlı; ”İzleme ve Değerlendirme Sisteminin konusunun insan odaklı ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı olduğunu, "Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarının fiziki ve beşeri durumları, iş, işlem ve faaliyetlerinin yerinde izlenmesi, değerlendirilmesi ve bunlara yönelik, güncel, dinamik ve bilgi teknolojisine dayalı bir izleme değerlendirme sistemi oluşturulması esas alınmıştır.

Amaç, Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarındaki faaliyetlerinin, Bakanlığımız vizyonu, strateji ve politikaları ile stratejik planda yer alan amaç ve hedefler doğrultusunda yürütülüp yürütülmediğinin tespit edilmesi, bu çerçevede güçlü bir izleme değerlendirme sistemi kurarak, taşra teşkilatları ile koordinasyon kanallarının etkinleştirilmesi" dedi.

İZDES çalışma heyeti, Valilik birim müdürleri ve Bakanlığın ilgili kuruluşlarının yöneticileri ile raporlama ve genel değerlendirme çalışması yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.