131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

“İZBAN'DA SÜRECİ TCDD YÜRÜTSÜN”

5 Aralık 2018, Çarşamba 06:42

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 10 Aralık'ta greve çıkma kararı alınan İZBAN’da, bu dönem süreci TCDD’nin yürütmesi gerektiğini söyledi.

İZBAN’da işçiler toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması halinde 10 Aralık’ta greve çıkacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Devlet Demiryolları’nın (TCDD) yüzde 50 ortak olduğu İZBAN’da, bu dönem süreci TCDD’nin yürütmesi gerektiğini söyledi. Aziz Kocaoğlu, “Geçen grev zamanında biz süreci aktif olarak yürüttük. İZBAN bir ortaklık. Bu kez de işin yürütücülüğünü TCDD yapsın. Demiryol-İş Sendikası’nın başkanlarından çeşitli söylemler geliyor. Hiç gerek yok. Geçen sefer biz süreci yürütürken, ‘TCDD karışmıyor’ diye bir beyanatta bulunmadılar. Böyle bir yaklaşımları veya serzenişleri olmadı. Şimdi biz açık açık diyoruz ki, TCDD’de buranın yüzde 50 ortağı, onlar süreci bir yürütsün. Çalışmaları yapsınlar. İZBAN yönetim kurulu yapsın. Son tahlilde, oturur karar verilir. Sendika ile görüşmeleri İZBAN ve TCDD ayağı götürsün. Geçen sefer süreci biz yürüttük. Çok aktif bir rol aldık. Şimdi de TCDD aktif bir rol alsın diyoruz. Şimdi biz geride duruyoruz, onlar sonuçlandırsınlar. Kimse o zaman ‘TCDD nerede’ demedi. Şimdi neden ‘Büyükşehir Belediyesi nerede’ diyorlar. Gitsinler görüşmelerini sürdürsünler. Bu çifte standart yanlış. Bize yaptıkları eleştiriyi diğer ortağımıza da söylesinler.” dedi.

‘İzmir Büyükşehir Belediyesi elinden geleni yaptı’

İZBAN’ın 8 Kasım 2016 yılında yaptığı grevde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yolcuların mağdur olmaması için önlem aldığını hatırlatan Aziz Kocaoğlu, “Geçen sefer de greve çıktılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi elinden geleni yaptı. Yolcularımızı, vatandaşlarımızı mağdur etmemek üzere her türlü önlemini aldı, yine alır. Bugün İZBAN 300 bin yolcu taşıyor. Bunu otobüslerle taşımak kolay değil. Türkiye’nin durumu belli, İZBAN’ın durumu belli, belediyelerin, ekonominin durumu belli. Sendikanın bu konuda yaklaşım göstermesi gerekir. Çok yüksek perdeden zam isteyerek mücadele etmeleri, toplu sözleşme görüşmelerini bu şekilde götürmeleri bir yöntemdir. Ama her yönetim uygulanacağı güncel sürecin dayattığı koşullar da vardır. O koşulları değerlendirerek yaklaşımda bulunmalarında fayda var." diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler