İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray 41 ilde teşkilatlarının mecut olduğunu belirterek seçime katılacaklarını söylerken İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da 'bizim bu konuda bir şüphemiz yok, İYİ Parti seçimlere katılacaktır' dedi.

[old_news_related_template title="CHP'li Özel: 26 Ağustos'ta seçim olursa İYİ parti giremez" desc="Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nı değerlendirdi. Özel, 26 Ağustos'ta seçimin gerçekleşmesi durumunda İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini ifade etti" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/ozgur-ozel-foto-sozcu_16_9_1523969496.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpli-ozel-26-agustosta-secim-olursa-iyi-parti-giremez-2356328/"]

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, partisinin ilk olağan kongresini 10 Aralık 2017'de yaptığını belirterek kongrenin üzerinden 6 aydan fazla süre geçtiğinin altını çizdi. Seçime katılabilmek için 41 ilde teşkilatlanma şartını da karşıladıklarını belirten Çıray, 65 ilde kongrelerinin tamamlandığını söyledi. Çıray ilk Olağanüstü Kongrelerini de 1 Nisan 2018'de yaptıklarını hatırlatarak seçimlerin 26 Ağustos'ta yapılması durumunda partisinin seçime katılacağını belirtti.

B VE C PLANLARIMIZ HAZIR


İYİ Parti Hukuk,  Seçim ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk ise İYİ partinin her şart altında seçimlere gireceğini ifade edip YSK'nın engellemesi halinde de partilerinin B ve C planlarının hazır olduğunu endişye gerek olmadığını söyledi.