Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İyilik neredeyse oradalar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

DAMLA TOPLULUĞU, 23 NİSAN’DA İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 

Kırıkkale Üniversitesi Damla Topluluğu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlk/Ortaokulu öğrencileri için etkinlik düzenledi.

 

4 AY ÖNCE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 4 yıl önce başlatılan “Damla Projesi” kapsamında 5 ay önce kurulan Kırıkkale Üniversitesi Damla Topluluğu üyeleri, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi. Okulun bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan topluluk başkanı Sümeyye Sertkaya, Gençlik ve Spor Bakanlığının projesi kapsamında bugün topluluk olarak işitme engelliler okulunda etkinlik yaptıklarını söyledi.

 

İYİLİK YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

Programa diğer illerden Damla Topluluğu üyelerinin de destek verdiğini ifade eden Sertkaya, “Damla Projesi 4 yıl önce başlamış sosyal sorumluluk projesidir. Proje kapsamında huzurevi, sevgi evi, rehabilitasyon merkezi ve engelli okullarında etkinlikler ile çevre ve mezarlık temizliği yapıyoruz. Kısacası iyilik neredeyse topluluktaki arkadaşlarımızla oradayız ve sürekli iyilik yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

BOYAMA ÇALIŞMASI YAPTILAR

İşitme engelli öğrencileri eğlendirmeye ve onların bayramını kutlamaya geldiklerini dile getiren Sertkaya, “Yumurta, sandalye, ip atlama, halat yarışları yaptık. Balonla birlik, beraberlik çalışması düzenledik. Öğrencilerimiz engelli olduğu için aktivitelere katılamayanları açtığımız stantlara yönlendirdik. Örneğin kuş yemliği standımız var. Öğrencilerimizle bu soğuk havada kuşların aç kalmaması için pet şişelerle kuş yemliği yaptık. Boyama, kartpostal, kulaklıkla dudak okuma etkinliği düzenledik. Burada çocukları eğlendirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık.” dedi. Etkinlik kapsamında öğrenciler, açılan stantlarda çeşitli boyama ve resim çalışması yaptı. AA

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x