|

İyiliğe muhtaç milyonlar için

Zekat

Yeni Şafak ve
11:23 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:25 - 27/06/2016 Pazartesi
Diğer

Sağlık hizmeti sunduğumuz dünyanın birçok ihtiyaç sahibi bölgesine zekat, fitre ve sadaka yardımlarını ulaştırmaya devam ediyoruz. Paylaşmanın iyileştirdiği bilinciyle, paylaşmanın en çok yakıştığı ay olan Ramazan ayında da zekatlarınızı Yeryüzüne ulaştırıp, Ramazan sevincini Yeryüzüne yaymayı hedefliyoruz.



Yeryüzünde rahmet, bereket ve mağfiretin yayıldığı Ramazan ayında siz de zekatlarınızı Yeryüzü Doktorları aracılığıyla bağışlayıp iyiliğin yeryüzüne yayılmasına katkıda bulunabilirsiniz. Zekat bağışı ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.



Zekat Nedir?

Sözlükte artma, çoğalma, temizlik, bereket, iyi hâl ve övgü anlamlarına gelen zekat, dini bir terimdir. Zekat vermek, belirli bir malın bir kısmının Allah rızası için dinen alabilecek durumdaki muayyen kişilere verilmesi demektir.



Malî ibadetlerden biri olan zekat bağışı, İslam'ın beş temel esasından olup, hicretin ikinci yılında Medine'de farz kılınmıştır. Kur'an-ı Kerim'de

“Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin...” (Bakara, 2/43, 110; Hac, 22/78; Nur, 24/56; Mücadele, 58/13; Müzzemmil, 73/20);
“Onların mallarından, kendilerini temizleyeceğin, arıtıp yücelteceğin bir sadaka al ve onlar için dua et; çünkü senin duan onlara huzur verir. Allah işitendir, bilendir.” (Tevbe,9/103)

buyrulmaktadır.



#zekat
#ramazan
#bağış
8 yıl önce