19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İyice zıvanadan çıktılar

16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili referandumda, Avrupa Birliği’nin önemli ülkelerinden Almanya açık açık evet cephesini tehdit ediyor.

21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
İyice zıvanadan çıktılar

Türkiye’ye karşı faşist uygulamaları devreye sokan, ancak terör örgütü PKK’ya her türlü alanı açan Merkel, “Türk liderlerin Nazi kıyaslaması son bulmalı” şeklinde konuştu. Merkel ayrıca, Almanya’da yapılacak etkinliklerin yasaklanabileceği tehdidinde bulundu.

Alman SPD Genel Başkanı Martin Schulz da Türk hükümet üyelerinin Almanya’da referandum kampanyası düzenlemesine getirilen yasakları desteklediğini ifade ederek “Diplomatik dokunulmazlığını parti politikası yapmakta kullananlara Almanya’da yer yoktur” dedi. Federal Meclis üyesi Norbert Röttgen ise Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi durumunda AB ile üyelik müzakerelerinin sona ereceği şantajında bulundu. 

İTLERİ VE ATLARI GETİRMEDİLER!

TERÖR örgütü PKK yandaşları, Hollanda’nın Lahey kentinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterleri ve örgütü simgeleyen bez parçaları ile yürüyüş yaptı. Nevruz kutlaması olarak sunulan etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. Konuşmalarda, anayasa referandumunda “hayır” oyu verilmesi gerektiği belirtildi. 12 Mart’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı karşılamaya gelen Türklere, köpekler ve atlarla saldıran Hollanda polisinin, PKK’lılara karşı son derece nazik davrandığı görüldü.