İYİ PARTİ´DEN YSK´YA SERT ÇIKIŞ!

İYİ PARTİ´DEN YSK´YA SERT ÇIKIŞ!

Partisinin Başkanlık Divanı sonrasında basın açıklaması yapan İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, AKP´nin seçim sonuçlarını kabullenemediğini söyleyerek YSK´nın sonuçları açıklamamasına tepki gösterdi. Paçacı, "Millet iradesinin tecel

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, partisinin başkanlık divanı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Paçacı, konuşmasına; "1 Mayıs dolayısıyla tüm basın emekçilerinin 1 Mayıs Bayramını kutluyor, bu vesileyle fikirlerinden dolayı ceza evlerinde yatan, işten atılıp kalemi ve ekmeği elinden alınan tüm basın emekçilerine özgürce görevlerini yaptıkları çalışma ortamı temenni ediyorum." sözleriyle başladı.

AKP´nin yerel seçimler öncesinde EYT hakkındaki sözlerini tutmadığını belirten Paçacı, "Bu sorunun giderilmesi için İYİ Parti tarafından yapılan tüm girişimler, meclisteki AK Parti ve MHP çoğunluğunca bugüne kadar sürekli engellenmiştir" dedi.

İstanbul´da yerel seçim sonuçlarını AKP´nin hala kabullenemediğini aktaran Paçacı, "YSK´yı bir an önce, 31 Mart´ta sandıktan çıkmış İstanbullu seçmenlerin iradesini, ilan etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Paçacı´nın açıklamaları şu şekilde:

“Emeklilikte yaşa takılanlar” meselesi, her seçim öncesi iktidarın çözüm için söz verip, seçim sonrasında caydığı kanayan sosyal bir yaradır. Bu sorunun giderilmesi için İYİ Parti tarafından yapılan tüm girişimler, meclisteki AK Parti ve MHP çoğunluğunca bugüne kadar sürekli engellenmiştir. Bu konunun ısrarla takipçisi olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz."

"Seçimlerin üzerinden bir ay geçmesine rağmen, AK Partinin seçim sonuçlarını kabullenmediği ve tekrarlardan müteşekkil itirazlarını sürdürerek kesin sonuçların açıklanmasını engellediği görülmektedir."

"Bu durum toplumumuzda gerginliği artırmakta, zaten pamuk ipliğine bağlı ekonomik ve sosyal dengeleri alt-üst etmektedir."

"AK Partinin demokratik hoşgörü ve siyasi olgunluktan yoksun bu tavrı, insanımızın demokrasiye ve sandığa olan inancını zayıflatmaktadır."

"Öte yandan millet iradesinin tecellisi de engellenmektedir."

"Milletimiz ve çağdaş dünya, gözünü dikmiş, 31 Mart´ta yapılan ve Sayın İmamoğlu´nun kazandığı seçimin kesin sonuçlarının bir an önce açıklanmasını beklemektedir. Her geçen gün sosyal huzurumuz ve ekonomimiz yara almaktadır."

"Sözlerimin sonunda, YSK´yı bir an önce, 31 Mart´ta sandıktan çıkmış İstanbullu seçmenlerin iradesini, ilan etmeye davet ediyorum."



Anahtar Kelimeler: PARTİ SERT ÇIKIŞ

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli