21 Ağustos 2019 08:21

İYİ Partiden kayyum açıklaması: Millete açıklamak iktidarın mesuliyetinde

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu: Mazbata verip görevden uzaklaştırma iradesini milletimize açıklamak iktidarın mesuliyetinde.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, üç büyükşehir belediyesindeki görevlendirmelere ilişkin, "Bazı belediye başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son 5 ay içerisinde gerçekleşmiş ise bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir." dedi.

Ağıralioğlu, dün gerçekleştirilen Başkanlık Divanı Toplantısı'na ilişkin partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, idarenin bazı eylemlerinin, terör ve teröre destek olanlara gerekli cezanın verilmesi şeklinde beyan edildiğini, bu kapsamda yapılan idari işlemlerin doğruluk karinesi ile devlete ve hukuka itimadı sarsmayacak şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı belediye başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son 5 ay içerisinde gerçekleşmiş ise bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir. İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etme mesuliyeti bizzat iktidarındır."

Ağıralioğlu, gazetecilerin üç büyükşehir belediyesindeki görevlendirmelere ilişkin sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Teröre en ufak bir iltimas, çocuklarımızın canında parmak izi olanlara en ufak bir tolerans tanıyamayız. Lakin Türk demokrasisinin kalitesini, devlet ve millet düşmanlarının aleyhimize propaganda yapacağı işlere de imkan tanımamalıyız." (AA)

ÖNCEKİ HABER

Savaşların “işçi” yüzü

SONRAKİ HABER

“Vatan savunması” adı altında savaş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa