Türkiye’de yayılmaya ve can almaya devam eden koronavirüs salgını ile ilgili, İYİ Aydın İl Başkanı Cemal Sarı açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Sarı, dünyada ve Türkiye'de salgının seyrinin endişe verici boyutta olduğunu söyledi. Salgınla mücadelede yetki ve sorumluluğun birinci derecede hükümette olduğunun altını çizen Sarı, Türk milleti olarak hükümetin ve devletin belirlediği kural ve tedbirler çerçevesinde süreci takip ettiklerini dile getirdi.

"GEREĞİ DERHAL YAPILMALI”

Bilim kurulunun görüşleriyle birlikte ortak aklın gereği olarak radikal, hızlı ve kararlı adımlar atılmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Sarı, "Sağlık Bakanımız, ‘daha ileri tedbirlere ihtiyaç var’ diyorsa, ileri tedbirdeki kastı neyse, gereği derhal yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. Koronavirüsten kurtulmak için bir an önce tüm insanların belli bir süre için evlerine çekilmeleri, yani “tam karantina” uygulamaları gerektiğini dile getiren Başkan Sarı, bunu bilim insanlarının da, siyasetçilerin de söylediğine dikkat çekti.

"BENİM YAKAMA YAPIŞMA"

Hükümetin “Herkes kendi OHAL’ini kendisi oluştursun” dediğini hatırlatan Sarı, "Özetle deniyor ki, imkanın varsa evde kal; ekonomik çarkını döndürmek için dışarı çıkacaksan onun kararını da kendin ver, yarın virüsü kapınca benim yakama yapışma" diye konuştu. Tüm vatandaşların dışarıya çıkmamaları için ekonomik tedbir ve desteklere ihtiyaç olduğuna işaret eden Sarı, evlerine kapanan insanlar arasından da koronavirüs taşıyanların tespit, tecrit ve tedavi edilmeleri gerektiğini ifade etti. Aşı ve ilaç çalışmaları için de yoğun çalışma başlatılması gerektiğini dile getiren Sarı, “Yoksa, yarın hepimiz için çok geç olabilir” dedi.