Ziyaret sonrası,'' Millet ittifakının müttefikleri olarak bir araya geldik, seçim sürecini değerlendirdik. Bizleri güler yüzleriyle karşılayan CHP il başkanlığı ve milletvekili adaylarına teşekkür ederim'' , diyen Selçuk Kılıçaslan, CHP’nin bu süreçteki demokratik ve kararlı tutumunun tüm dengeleri değiştirdiğini ve iktidar endeksli ittifakın tüm hesaplarının bozulduğunu söyledi.

Ardından Kocaali’de seçim çalışmalarını sürdüren il başkanı Selçuk Kılıçaslan, milletvekili adayları Ümit Dikbayır ve Zeynep Emecan Ulusinan, ilçe başkanı Kemal Din eşliğinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra Açmabaşı Mahallesinde düzenlenen iftar programına katıldılar.

Vatandaşlarla sohbetinde İYİ Parti’nin vaatlerine değinen milletvekili adayı Ümit Dikbayır,'' iktidar vermeye alışık bir iktidar değil, 16 yıl boyunca sadece aldılar, sadece topladılar, yetmedi ülkemizin bütün değerlerini sattılar ama vatandaşla paylaşmayı bir türlü öğrenemediler ki şimdi biz vereceğiz deyince, kaynak nerede diye hopluyorlar. Kaynak çok, mesela bu kaynaklardan bir tanesi, bu iktidarın saltanatı, şatafatı, savurganlığıdır. Yolsuzluğa, paralarımızın çarçur edilmesine hiç girmiyorum bile, şu saltanatı bitirelim, o bile yeter.'' diyerek iktidarın makam otosu üzerinden sürdüğü saltanatı eleştirdi.'' Hazreti Ömer’in, kamu işinde ayrı özel işinde ayrı mumu kullanması kıssalarıyla iktidara geldiler ama kamuyu yağmaladılar. Kendilerinin kamu araçları üzerinden saltanat sürmeleri bir yana çocuklarından damatlarına kadar bütün akraba ve yandaşları kamuyu ve kamu mallarını pervasızca kullanıyorlar'', dedi.



Makam aracı saltanatları hatırlatıldığında'' Mehmet Şimşek, ne olacak canım fındık fıstık, çerez parası demişti. İşte biz iktidarımızda o fındık fıstık parası diye küçümsediklerini dağıtsak, fındığınızın kilosu 15 lira olur.'' , sözleriyle fındık üreticilerine mesaj verdi.