İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Namlı, R.Y isimli vatandaştan Küçükçekmece Belediyesi arasındaki bir sorunu çözmek için 15.000 TL para aldığı iddia edildi.

Problemi çözemeyen İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Namlı, paranın 5.000 TL’sini “İYİ Parti Küçükçekmece İlçe yönetimine bağışladım” diyerek R.Y’ye bir makbuz gösterdi.

Durumu öğrenen İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Namlı’yı ihraç etmek için İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı’na bir yazı yazarak “Hüseyin Namlı’nın parti ismini kullanarak gerçekleştirdiği bu rüşvet ve nüfuz ticaretinin partinin kamuoyundaki itibarını sarsacağı aşikâr olduğundan kendisinin disiplin kumluna sevk edilmesi ve partiden ihraç edilmesini talep etmek gerekmiştir.” denildi.

İYİ Parti Küçükçekmece İlçe başkanlığının ihraç talepli yazısı şu şekilde;

“İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NA

Rıdvan Yıldız isimli vatandaşın başvurusu üzerine yapılan incelemede İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Namlı'nın vatandaş ile Küçükçekmece Belediyesi arasındaki bir sorunu çözmek vaadiyle 15.000 TL para aldığı, sorun çözülmeyince vatandaşa “aldığı paranın 5.000 TL sini İYİ Parti Küçükçekmece İlçe yönetimine bağışladığını” belirterek bağış makbuzunu gösterdiği anlaşılmıştır. (Ek şikâyet dilekçesi)

Olayın bu şekilde gerçekleştiğinin anlaşılması üzerine bağış makbuzu iptal edilmiş ve 5.000 TL- şikâyetçi Rıdvan Yıldız’ın hesabına iade edilmiştir. (Ek Makbuz ve havale dekontu)

Hüseyin Namlı’nın parti ismini kullanarak gerçekleştirdiği bu rüşvet ve nüfuz ticaretinin partinin kamuoyundaki itibarını sarsacağı aşikar olduğundan kendisinin disiplin kumluna sevk edilmesi ve partiden ihraç edilmesini talep etmek gerekmiştir.

Yukarıda açıklanan sebeplerle, Küçükçekmece İlçe Yönetim Kumlu Üyesi Hüseyin Namlı'nın cezalandırılması için disiplin kumluna sevk edilmesini ve partiden ihraç edilmesini saygıyla arz ederim.”


HÜSEYİN NAMLI GÖREVDEN ALINDI MI?

İYİ Parti Küçükçekmece İlçe başkanlığının resmi web sitesinde Hüseyin Namlı’nın adı görülmezken, ne ilçe başkanına neden yönetim kurulu üyelerine ulaşamayan Habererk editörleri, ulaştığı partililerden de konu ile ilgili tam bilgi alamadılar.

HÜSEYİN NAMLI

Hüseyin Namlı İYİ Partiden Meclis Üyesi Aday Adayı olmuştu. Küçükçekmecespor’da yetişen Süper Ligde Oynayan İlk profosyenel futbolcu unvanına da sahip olan Namlı Mimarlık ofisinde proje mühendisliği de yapıyor.

1999 depreminden sonra  uzman inşaat mühendisliği belgesi alarak kendi yapı denetim şirketini olan Namlı Yapı Denetimi kurdu. 

Siyasete Anavatan partisinde başlayan Hüseyin Namlı Dr. Naci Ekşinin belediye başkanlığı sırasında belediye meclis üyesi oldu.5 sene zarfında imar komisyon üyeliği ve encümen üyeliği de yaptı.

Daha sonra Ertuğrul Tığılayın belediye başkanlığı döneminde de Küçükçekmece belediyesi meclis üyeliği ve ayrıca İmardan sorumlu belediye başkan yardımcılığı da yaptı.

Aslen Rizeli olan Hüseyin Namlı 5 yaşında ailesiyle Küçükçekmece’ye yerleşti. Evli ve 3 çocuk babası olan Hüseyin Namlı 60 yıldır Küçükçekmece’de ikamet etmektedir.


 

Editör: TE Bilişim