TBMM'de İyi Parti ve HDP'li vekiller arasında çıkan tartışmada HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, 'İyi Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP ile yaptığınız ittifakta HDP'nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?' dedi.

Yİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın “İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ye içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz” sözlerine yazılı açıklama ile yanıt verdi.

İYİ Parti, 24 Haziran 2018’de yapılan seçime Millet İttifakı çatısı altında girdiğini belirten Koray Aydın, “İYİ Parti, kendi gücü ve kudretiyle parlamentoda temsil edilmeye hak kazanmış bir partidir. Bu gerçek apaçık ortada iken HDP Grup Başkanvekilinin partimize yönelik sözleri asılsızdır, mesnetsizdir ve açık bir iftira niteliği taşımaktadır. İktidar ortaklarının ve iktidar beslemesi havuz medyasının bu çirkin açıklamaya sarılmış olmaları dikkat çekicidir” ifadelerini kullandı.

‘İYİ PARTİ’YE YÖNELEN TEVECCÜHÜ ÖNLEMEK İSTİYORLAR’

23 Haziran’da yapılan İstanbul seçim, öncesinde Cezaevinde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubunun yayınlanması “seçmen iradesini yönlendirmeye çalışmak” olarak nitelendiren Aydın, şöyle devam etti:

“Teröristbaşı Öcalan’ın mektubundan medet uman ve tabanlarındaki büyük travmayı atlatamayan iktidar ortaklarının, kendi tabanlarından İYİ Parti’ye yönelen teveccühü önlemek için bu kez de HDP Grup Başkanvekilinin iftiralarına sarılmaları, tıpkı mektup örneğinde olduğu gibi hiçbir işe yaramayacaktır.”

‘HDP, İYİ PARTİ’YE KAYBETTİRMEK ÜZERE SEÇİM STRATEJİSİ GÜTTÜ’

HDP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin seçime girdiği yerlerde aday çıkardığını ifade eden Koray Aydın, “HDP hiçbir şekilde Millet İttifakı’nın bir parçası olmamıştır. Hele hele HDP’nin İYİ Parti’ye kaybettirmek üzere bir seçim stratejisi güttüğü bizzat kendileri tarafından açıklanmıştır. Hatırlanacağı üzere HDP, Millet İttifakı’nda İYİ Parti’ye bırakılan her seçim çevresinde aday çıkarmıştır” dedi. 

Fatma Kurtulan 1964'de Kahramanmaraş'ta doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Besey'dir. Pazarcık Lisesi'ni bitirdi. Küçükdikili Belediyesi'nde Sosyal Proje Organizatörü olarak görev yaptı. Adana Yerel Gündem-21 Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi aktivisti, Adana Kırçiçeği Kadın Derneği kurucusu ve aktivisti olarak çalıştı. Kurtulan, evlidir.

TBMM 23. dönem Van milletvekillerindendir. 2007 Türkiye genel seçimlerinde bağımsız aday oldu, seçildikten sonra ise DTP'ye katıldı. DTP'nin kapatılması ile diğer DTP'liler gibi BDP'ye katılmıştır.",