İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin açıklaması.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin Coronavirüs nedeniyle zor günlerden geçtiğini kaydeden Kuvvetli, bu süreçte Kanal İstanbul ihalesine çıkılmasını sert sözlerle eleştirdi. Kuvvetli, “Unutmayın ki ülkemiz böylesine zor bir dönemden geçerken, gerçekleri unutup; hala Kanal İstanbul peşinde koşanları tarih affetmeyecektir. Gelin 5 büyük müteahhidi zengin etmekten vazgeçin ve açlık sınırında olan yaklaşık 20 milyon vatandaşın derdiyle uğraşın” dedi.

İşte İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin açıklamaları:

“Ocak ayından itibaren tüm dünyayı 15 Marttan itibaren ise ülkemizi etkisi altına alan Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle 75 vatandaşımızı kaybettik ve giderek artan vaka sayımız şu anda 3629’a ulaştı. Söz konusu tabloda ölümlerin hızla artış göstermesinden de anlaşılacağı üzere; İYİ Parti olarak yaptığımız erken uyarılara rağmen, hükümetimiz aldığı tedbirler noktasında geri kalmıştır. Ülkemizde bilimsel çalışmalara yeterli önemin verilmemesi bizleri erken tanı kiti ve aşı konularında başka ülkelere mecbur bırakmıştır. Kısacası Türkiye’de bu zor dönemde gerekli hassasiyet gösterilmemiş ve alınan tedbirler yetersiz kalmıştır.

Milletimiz için sunulan ekonomi paketi maalesef geçim sıkıntısı içerisinde olan vatandaşlarımızın yararına bir içerik barındırmamaktadır. Özellikle ücretli olarak çalışan 81 bin öğretmenimize bu süreçte herhangi bir şekilde ödeme yapılmayacak olması bu paketin başarısızlığını gözler önüne sermektedir. Hayatını ücretli öğretmenlik yaparak idame eden öğretmenlerimiz bu süreçte nasıl geçineceklerdir?

Bir başka ayıp da şudur ki: halkımız canının derdindeyken hükümet Kanal İstanbul İhalesine çıkarak; önceliğinin halkın sağlığı olmadığını kanıtlamıştır. Bu hususta kendilerini bir uyarımız olacaktır. Bugün yaşadığımız tablo; hükümeti yönetenlerin öncelik hesaplaması yapamamış olmasının bir sonucudur. Bunun içindir ki önceliklerinizi doğru hesaplayın, ihaleyi iptal edin ve Kanal İstanbul için harcayacağınız parayı halk sağlığı ile bilim için harcayın.

Tarım alanları ve ormanları çıkardığınız yasa düzenlemeleriyle imara açtınız, imara açtığınız alanları betona gömdünüz. Bu yolla doğanın dengesini altüst ederek bulaşıcı hastalıklara ortam hazırladınız. Çalışmasa, bir iki gün içinde aç kalacak milyonlarca insan varken, iktidar her zamanki gibi müteahhitleri koruma derdine girmiştir. Unutmayın ki ülkemiz böylesine zor bir dönemden geçerken, gerçekleri unutup; hala Kanal İstanbul peşinde koşanları tarih affetmeyecektir. Gelin 5 büyük müteahhidi zengin etmekten vazgeçin ve açlık sınırında olan yaklaşık 20 milyon vatandaşın derdiyle uğraşın. Gelin bu zor dönemde vatandaşlarımızdan elektrik, su, doğalgaz bedeli almayın. Açıkladığınız 100 milyon liralık ekonomi paketinin kaynağını 200 milyona çıkarın ve bu kaynağın hatırı sayılır kısmını yoksul ailelerin refaha kavuşması için kullanın.

AK Parti iktidarı döneminde Cumhuriyetin bütün kazanımları yandaşlara peşkeş çekilirken, yine Cumhuriyet döneminde kurulan sağlık bilimi merkezleri de kapatılmıştır. Şimdi sormanın zamanıdır: Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ortaya konulan aşı politikaları desteklenseydi, uluslararası pazarın tüketicisi olmak yerine milli endüstri korunup kollansaydı, başka ülkelerin insafına kalır mıydık? Erken tanı kiti yahut aşı bekler miydik?

Gelin toplum yararına uzak rantlar yaratmayı bırakın. Ülkenin gerçek sorunlarını çözecek radikal tedbirler alın. Özellikle ekonomi, sağlık ve eğitim konularında sosyal devlet anlayışına uygun projelere öncelik tanıyın.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber