İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın 2. Olağan Kongresi, Ayazağa'daki Rauf Denktaş Kültür Merkezi'nde yapıldı. Geçtiğimiz aylarda atama ile ilçe başkanı olan Mustafa Yazıcı, Taner Tayfur'un 87 oyuna karşı aldığı 189 oy ile ilçe başkanlığına bu kez delegelerin oylarıyla seçildi. Kongrede 3 oy da geçersiz sayıldı.

Kongreye; yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yücel Coşkun, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Kargidanoğlu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Özkan Sucu, İYİ Parti İstanbul il yöneticileri ile partinin kurucu üyeleri, Ayazağa Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman, İstinye Mahalle Muhtarı Recep Alkan, STK temsilcileri ve kongre üyeleri katıldı.

KONGREDE CORONA ÖNLEMLERİ

Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan kongreye, delege üyeleri salona görevliler tarafından ateşleri ölçülerek alındı. Ayrıca maskesi olmayan üyelere maske dağıtılırken, girişlere el dezenfektanı konuldu. Delege seçiminde yaşanan olaylar sonrası Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü kongre öncesi çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda polis Rauf Denktaş Kültür Merkezi önünde hazır bekledi.

FAALİYET VE MALİ RAPORLAR İBRA EDİLDİ

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongreyi İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yücel Coşkun yönetti. İlçe başkan adaylarının konuşmalarından önce kürsüye çıkan İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın faaliyet ve mali raporları okunarak, ibra edildi. Ayrıca kongrede, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kongre için tebrik mesajları okundu.

"KAZANAN İYİ PARTİ VE SARIYER OLACAK"

Kongrede ilk sözü alan İlçe Başkan Adayı Taner Tayfur, "Öncelikle partimizin demokrasi şenliğine hoş geldiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. 12 Aralık 2018 tarihinde partimizin onurlu, gururlu, ağır olan İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı görevine ben ve ekibim atandı. Sorumluluğumuzun bilinci ile Genel Başkanımız Meral Akşener'in çizdiği yol haritasında sapmadan siyaset yaptık. Görev süremiz içerisinde Millet İttifakı ile yaptığımız dahil olmak üzere toplam 3 seçim yaşadık. 1 yıllık görev dönemimin yaklaşık 8 ayı seçim çalışmaları ile geçti. Bu süreç içerisinde halkımız ile gönül birliği kurduk, dertlerini dinledik. İlçemizdeki var olan sorunları tespit ettik ve çözümüne ilişkin projelerimizi ortaya koyduk. Bu kapsamda ilçemizin imar ve altyapı problemlerinin ele alınması, liyakat sahibi genç nüfusun iş sahibi yapılması ve birçok konu ile ilgili tüm devlet kurumlarının kapısını aşındıracağımızdan şüpheniz olmasın. Bizler Sarıyer'de ittifak ile seçime girmiş ve kazanmış bir parti olarak siz değerli delegelerimizden bizleri seçerek 1 dönem daha görev vermenizi istiyorum. Bugünün kazanı hiç kuşkusuz İYİ Parti ve Sarıyer olacak. Ayrıca demokraside kaybedenin olmayacağına inancım tam ifadelerini kullandı.

"SOSYAL ALANDAKİ SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRDİK"

Tayfur, "Son yüzyılın en büyük felaketi olan corona virüs sürecini hepimiz zorlukları ile birlikte yaşıyor ve hissediyoruz. Salgın başta sağlık ve ekonomik olmak üzere birçok alanda Türk Milletini olumsuz etkiledi. Bu zorluğun üstesinden gelmek içinde planlamalarımızı yaptık. Allah hepimize güç ve kuvvet versin. Başta Elazığ depremi, corona süreci ve Ramazan ayında sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği mantalitesi ile sosyal alandaki sorumluluklarımızı yerine getirdik. Biz 'İYİ'ler millet için görev yapmanın her koşulda olabileceği düşüncesi ile bugün ile yarına taşımanın heyecanı içerisindeyiz" diye konuştu.

"YÜZYIL SONRA YENİ BİR LİDER DOĞDU"

Tayfur'un ardından kürsüye çıkan Sarıyer İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, "Bugün devleti yönetme bilincine sahip olmadan, devletin temel kurum ve ilkelerini yok etme niyetiyle iktidara gelenler, Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk isimli eserde ifade ettiği gibi gaflet, delalet ve hatta hıyanet içerisindeler. Yüzyıl önce memleketimizin ordusu dağıtılmış, tersanelerine el koyulmuş ve her köşesi işgal edilmişti. O dönemde yaşanan vahametin bir benzerini 15 Temmuz'da yaşadık. 1900'lü yıllarda dış güçler ve yerli işbirlikçiler vardı. Şimdi ise dış işbirlikçiler, yerli güçler var. Atatürk'ün dediği gibi Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" Ne demişti Milli Şair Mehmet Akif Ersoy? 'Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.'

İşte bu şuura sahip cesur yürekli insanlar bu gidişata ve yıkıma dur demek üzere yola koyuldular. Karabulutlar yükseliyor yurdumun üstünde. Hain emelleri yıkım planları olan insanlar vardı. Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela. Şer odakları, cumhuriyet düşmanları, dış odaklar ve bu direnişe engel olanlar set koydular. Susturmak istediler... İşte bu şahlanış millet için bir umut oldu. Her yüzyılda bir lider doğar derler. Yüzyıl önce Gazi Mustafa Kemal doğdu. Ne şanslıyız ki bu gün de yeni, bir lider doğdu. Ülkemize karanlıktan aydınlığa ulaştıracak, insanların umutlarını gerçekleştirecek yeni bir lider. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener... Sarıyer'den de cesurlar hareketi olarak bu kervana katıldı. Tüm engellemeler, sataşmalar ve kapanan kapılar bizi daha da güçlü kıldı. Kolay mı cesur olmak? Zorluklara göğüs germek... Ama kurmak daha zordu. Bu süreçte emeği geçen Cengiz Tamer, Taner Tayfur ve ekipleri başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR"

"Taner Tayfur ile bir dönem beraber çalışmıştık" diyen Yazıcı, "Ardından kendisine her koşulda destek olacağımı ifade ederek, ayrı çalıştık. Fakat kendisi de şahittir elimden geldiğince destek verdim. Bir gün kendisi ile Büyükdere'de görüşme yaptık ve partimizin gidişatı ile ilgili istişarelerde bulunduk. Kendisine İYİ Parti'yi yüzde 10 oy oranının üzerine çıkarmamız gerektiğini ve aksi halde tabiri caizse madara olacağımızı ifade ettim. Fakat bu sözüm kayıt altına alınıp yukarı mercilere taşındı. Ben orada kimseyi kast etmedim. Aksine kendimi de işin içerisine dahil etmiştim. Daha sonraki süreçte il başkanlığı ve genel merkezin takdiri ile şahsıma ilçe başkanlığı görevi layık görüldü. Atama yazısını aldığımda Taner Tayfur'u aradım ve devir teslim töreni rica ettim.  Bu süreçte biraz oyalamalı oldu. Benim asıl üzüldüğüm husus 15-20 yaşlarındaki çocukların karşımıza kuru sıkı silahlar ile çıkması oldu. O günden beri kırgınım. Detaylara girmek istemiyorum fakat ilçe binamızın açılışında Türk Bayrağı, partimizin ve Meral Akşener'in bayrakları kesilip yerlere atıldı. Bu olaydan da büyük üzüntü duydum. Keşke bunlar olmasaydı. Bu hadiseleri maalesef sizin yanınızda olan kişiler yaptı. Ayrıca delege seçiminde bu kişilerin bizi sabote etmek için geldiklerini düşünüyorum. O gün hem sizin hem de bizim açımızdan tatsız bir olay oldu. Fakat şunu unutmamak gerekiyor; kol kırılır yen içinde kalır" şeklinde konuştu.

YAZICI YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Görev süresi boyunca yapılan çalışmalara değinen Yazıcı, şu bilgileri verdi: "12 Aralık'ta aldığım atama yazısının ardından yeni yönetim kurulunun oluşturulması, yeni ilçe binasının hazırlanması, 25 mahallenin üzerinde teşkilatlanma, üyelerle tanışma organizasyonu, ev ile hasta ziyaretleri, 350 civarında yeni üye, delege seçimi ve birçok sosyal etkinlik yapıldı. Pandemi sürecinde yardıma muhtaç üzerinde vatandaşlara 1000'in üzerinde koli dağıtımı yaptık. Bunun yaklaşık 800'ü kendi yönetimimiz tarafından tedarik edildi. Bunun dışında il başkanlığımız, vakıf, Kızılay ve hayırseverlerden gelen yardımlar oldu. Ayrıca bin 500 civarında ekmek dağıtıldı. Bu süreçte duyarlı davranan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

"BU YOLA SARIYER'İ 'İYİ' YAPMAK İÇİN ÇIKTIK"

"Bugün karşınıza yeni bir yüz ile çıkıyoruz" diyen Yazıcı, "Önümüzdeki iki yıl içerisinde partimizin Sarıyer'deki kazanımların minimum 2,5 kat arttırılmasını taahhüt ediyorum. Göreve geldikten sonra ilk geçici yönetim kurulunu oluşturduğumuzda arkadaşlarıma ilk olarak bu yönetimin yüzde 50'sinin değişeceğini söylemiştim. Çünkü yeni yüzlere ulaşmamız lazım. Partimize değer katacak insanları bünyemize almamız gerekiyor. Akabinde de parti tüzüğümüzdeki yüzde 25'lik kadın kotasını yeni yönetim kurulu listesinde yüzde 40'a çıkardık. İYİ Parti'nin delegeleri partimiz için çok değerli. Çünkü siz hem sorumluluk sahibisiniz hem de yönetimden hesap soransınız. Bizler bu yola Sarıyer'i 'İYİ' yapmak için çıktık. İnanıyorum ki ilerleyen dönemlerde bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Benim Sarıyer'e ve Türkiye'ye borcum var. Bu yüzden sizden bir dönem daha yetki istiyorum" ifadelerini kullandı.

TAYFUR'DAN YAZICI'YA SİTEM

Kongrede ilginç anlar da yaşandı. Yazıcı'nın konuşması üzerine kongrenin divan başkanlığına giderek cevap hakkı kullanmak istediğini belirten Taner Tayfur'a böyle bir usulün olmadığını ifade eden Divan Başkanı İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yücel Coşkun, Tayfur'a kısa bir söz hakkı tanıdı. Kürsüye çıkan Tayfur, şunları söyledi: "Salgın nedeniyle konuşmamı kısa tuttum. Fakat Mustafa Yazıcı'nın konuşmalarının ardından kısa bir açıklama yapmam gerekiyor. Sayın Başkan bahsettiğiniz olaylar yaşandıktan sonra kimseyi il disiplin kuruluna verdiniz mi? Benim bildiğim böyle bir kararınız yok. Eğer burada bunları anlatacaksanız neden disipline vermediniz? Misafir partinin yanında aile içi konuları dile getirmek hiç hoş değil. 3 defa karakola gittik. Sağ olun oradan da çıkmıyorsunuz. Keşke yetkinizi kullansaydınız da burada anlatmasaydınız."

KAVUNCU'DAN BAŞKAN YAZICI'YA TEBRİK

Kongre sonrası konuşma yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Şöyle konuştu: "Bizim en büyük mutluluğumuz kongrenin Sarıyer'e yakışır bir şekilde yapılmış olmasıdır. Bu kapsamda Divan Başkanı Yücel Coşkun'a, divan üyelerine, ilçe teşkilatına ve delegelerimize teşekkür ediyorum. Sonuçta kongrelerden sonra da yüz yüze bakacağız. Saygıyı ve hukuku muhafaza ettiğimiz sürece kaliteli yönetimlerimize kalite katar. Bu kapsamda Mustafa Başkanı ve yönetimini tebrik ediyorum."

MUSTAFA YAZICI'NIN ASİL VE YEDEK YÖNETİM LİSTESİ

Yönetim Kurulu Asil

İbrahim TEMUR

Ahmet KAZDAL

M. Ümit YENERER

Hulusi ULUCAN

Kasım TATAROĞLU

Cem SAK

Rutkay KAYA

Filiz CACA

Cenk KÜÇÜKAKDERE

Nazmiye IŞIK

Ahmet KAYA

Kemal KOCA

Özay GÖKDOĞAN

Uğur ERDOĞMUŞ

A. Galip OFLEZER

Yunus GENÇ

Burcu ATSAN

Aysun UZEL

Mehmet BAŞ

Yunis ERİKCİ

Ayça PAKKARDAŞ

Şener ARSLAN

Fehmi AYGÜN

Tuğrulhan DİP

H. Sena ŞANLIK

Aslı DURU

Hülya Yavuz TUNCAY

Mehmet YAYIK

Neslihan ERDEM

Yavuz ÜNAL

Muzaffer DİLMAÇ

Mehtap BİLGİNOĞLU

Yönetim Kurulu Yedek

Abdullah ALBAYRAK

Ahmet OKKA

Hasan ERÇEVİK

Mustafa MARANGOZ

Mehmet ŞAHAN

İ. Tuğçe DURMUŞ

Doğan AKKUŞ

Serpil MÜZENNET

Murat SÖNMEZ

Mehmet ÖZ

Ali KÜÇÜKEL

Solmaz YAVUZ

Gökhan KAYA

O. Doğan ALPDOĞAN

Murat AKTAR

Nafiz KUŞ

Hüsnü KOYUN

Umut SARIUÇAK

Saffet YAVUZ

Şirin KARATEKER

Şevval IŞIK

Ebru ÇAVDAR

Şemsettin ÖZTÜRK

Yiğit ÇAVUŞOĞLU

Vedat ZORLU

Ramazan TAŞ

Ali AVCU

Z. Barbaros ÇEVİR

Erol BİRİNCİ

Çilem DİNÇ

Lerzan YAZICI

Hüsniye Budak

Zafer Pınartaşı

İl Delegeleri Asil

Mustafa YAZICI

M. Ümit YENERER

Kasım TATAROĞLU

Şükrü BAYRAK

Cem SAK

Özay GÖKDOĞAN

Salih AKYILDIZ

Ali ÇAMLI

Oğuz AYDINIZ

Aysun UZEL

Ahmet KAYA

Burcu ATSAN

Erhan ÖZKAN

Dilara SEZGİN

Volkan ÇEVİKALP

İl Delegeleri Yedek

Nazmiye IŞIK

Rutkay KAYA

Uğur ERDOĞMUŞ

Ahmet OKKA

Yunis ERİKCİ

Mehmet ŞAHAN

Neslihan ERDEM

Ramazan TAŞ

Nafiz KUŞ

İ. Tuğçe DURMUŞ

Süreyyan TEZGAN

Hülya Yavuz TUNCAY

O. Erdoğan ALPDOĞAN

Şemsettin ÖZTÜRK

Şirin KARATEKER

SARIYER POSTA GAZETESİ