İYİ Parti Safranbolu İlçe 2. Olağan Kongresi Tamamlandı

İYİ Parti Safranbolu İlçe 2. Olağan Kongresi Tamamlandı

Yayın: 17.02.2020 18:52
Paylaş:
A+ A-

İYİ Parti Safranbolu İlçe 2. Olağan kongresi geçtiğimiz hafta sonu  tamamlandı

Özler Düğün salonunda gerçekleşen kongrede mevcut İlçe Başkanı Bilal Aslan ile iş adamı Yaşar Gürleyik başkanlık için yarıştı.

İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Dursun Altıparmak’ın Divan Başkanlığını yaptığı genel kurul toplantısına kısa bir süre önce Karabük İl Başkanlığı görevine atanan Kenan Karabacak, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, İYİ Parti eski il ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.

260 oyun kullanıldığı kongrede yapılan seçimler sonunda Yaşar Gürleyik’in 58 oyuna karşılık 202 oy alan Bilal Aslan yeni dönemde de İYİ Parti’nin Safranbolu İlçe Başkanı oldu.

Aslan’ın yönetiminde Ali Rıza Cebeci, Tarkan Şengün, Cumhur Ün, Çetin Gedik, Metin Bilgiç, Erhan Karayılmaz, Mehmet Emin Demir, Mustafa Gökgöz, Müşerref Eriş, Hanife Taşçı, Servet Kocatürk, Mustafa Deniz Serdar, Kahraman Balta, Devlet Işıldak, Yıldız Kamay, Sabri Atalay, Fatma Yıldırım, Osman Soykal, Emrullah Bozkurt Sinan, Ömer Şener, Selami Gören, Sevda Yerlikaya, Mine Demirağ, Muhammet Ali Kibar, Oğuzhan Akgül ve Turgut Gül görev aldı.

Aslan yaptığı teşekkür konuşmasında, “12 Ekim 2018’den buyana sürdürdüğüm göreve sizlerin teveccühü ve desteği ile devam ediyorum. Oy versin vermesin bütün delegasyona teşekkür ediyorum. Bu kongrenin kaybedeni yoktur. Kazanan İYİ Partidir. Partimizi daha iyi noktalara taşımak için bütün arkadaşlarımızla el birliği içinde çalışacağız” dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”