İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç, geçtiğimiz günlerde yaptığı AKEDAŞ'la ilgili paylaşımı nedeniyle kendisini eleştiren gazetemiz yazarı Mesut Tuğrul'a cevap verdi. Cevabı sorumlu gazetecilik gereği aynen yayınlıyoruz.

İşte İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç'ın Cevabı:

HABER 46 ve KANAL MARAŞ internet gazetelerinde 28.03.2020 tarihinde SEN NEYMİŞİN BE AKEDAŞ başlıklı yazılarından dolayı MESUT TUĞRUL ve MUSTAFA KARAASLAN’IN HAKKIMDA YAZMIŞ OLDUKLARI MAKALELERE CEVABIMDIR

HAKKIMDA ATIP TUTTUĞUNUZ YALAN BEYANDA BULUNDUĞUNUZ İFTİRA BOYUTUNA GEÇEN BEYANLARINIZA KENDİ İNSTAGRAM ADRESİM OLAN av.doganmuratkilic783 sayfamda videolu ve ispatlı cevap verdim ama birde yazılı cevap vermem gerektiği için iftiralarınıza birde yazılı cevap veriyorum.

Elektrik faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen bir bayanın şu dönemde düşmüş olduğu zor durumu çalışamadığını belirtmesi ve bu durumu 2 defa elektriğinin açılması için AKEDAŞ’a başvuru yapmasına rağmen fatura ücreti ödenmeden açılamayacağı cevabı ile karşılaşılıyor ve yeniden bir çözüme kavuşturulmadan AKEDAŞ’tan dönmek zorunda kalıyor.

27.03.2020 tarihinde Kayseri yolundan Piazza istikametine giderken bir bayan ve bir beyefendiyi görüyorum.KORONA virüsü sebebiyle otobüs seferlerinin az olacağını düşünerek insanlık namına kendimi ve onları da riske atarak çarşıya bırakmak üzere aracıma alıyorum.Aracıma aldığımda neden bu saatte burada olduklarını sorduğumda elektriklerinin kesildiğini açtırmak için 2. defa geldiklerini söylüyorlar.Sonuç nedir diye sorduğumda aynen şu cevabı veriyorlar;Paramız olmadığı için yatıramadık ücreti yatırmadan da açılamayacağını söylediler.

Darda kalana Rabbimin yardım edeceğini bilen biri olarak,onların yardımına Allahın beni vesile kılmış olacağı düşüncesiyle çarşıdaki Akedaş fatura ödeme merkezine faturlarını ödemek üzere geldim faturalarını ödedik.Bu durumunda insanlar tarafından bilinmesini istedim neden mi? Evde hayat var! Evde kal Türkiyem! deniyor ama insanların hala elektiriği kesililiyor.Hemde 12.03.2020 tarihinden bu yana kesik,HAYAT EVE SIĞAR EVDE HAYAT VAR deniliyor NE HAYATINDAN BAHSEDİYORSUNUZ SİZ EVDE ELEKTRİK BİLE YOK….Hani yazınızda demişiniz ya Bakanlık açıklama yapmadan öncesinde kesildi elektrik diye; adama sormazlar mı Bakanlık açıklama yapılmadan kesildiyse 2 defa meramını anlatan kişiye hiç bişey olmasa İNSANLIK NAMINA yardımcı olunur diye.

Sonra şuna değinmişiniz kadıncağızın Apartman dairesinde oturduğunu bu kadar elektrik faturası gelen birinin apartmanda oturmasına rağmen nasıl elektriğinin kesik olacağından bahsetmişiniz.25 Yıllık gazeteciyim demişin Sayın Mesut Tuğrul anladım ki 25 yıl boyunca araştırmadan bu yazında olduğu gibi iftira boyutuna kaçan yazılar yazmışın.Ben gidip kadının evini buldum videoya da aldım videolarda instagram sayfam olan av.doganmuratkilic783 adresimde var bakın bakalım apartman dairesine!Tamda bahsettiğiniz lükste bir apartman dairesi mi? Sayın Mesut TUĞRUL ve sayın Mustafa KARAASLAN Siz Akedaşın Avukatlığını üstlenirken araştırma yapmadan hakkımda asparagas sözler sarf ederek ve iyi araştırmadan yazdığınız için Avukatlığını yaptığınız Akedaş Firmasının Avukatlığını yaparken sınıfta kaldınız ama ben yıllar sonra araştırmacı dürüst ve tarafsız gazetecillik nasıl yapılır konusunda size ışık tutmuş oldum.

Çekmiş olduğum videoda ismimi İYİ PARTİ ONKİŞUBAT İLÇE BAŞKANI sıfatımı kullanarak şov yaptığımı belirtmişiniz ya videoyu izlemeden mi yazdınız bu yazılarınızı videonun içinde ne ismimi ne sıfatımı telaffuz etmedim ben hiçbir zaman şov peşinde olan bir adam olmadım.Tek bir düşüncem var Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır bu düşünce ile hiçbir zamana bir haksızlık karşısında susmadım benim menfaatlerim değil milletin menfaati bende önemlidir.Yalanla dolanla kazanacağıma doğrularla kaybetmeyi göze alan bir yapıya sahibim.

Ayrıca şunu bilmenizi isterim bu olay sosyal medyada yayılmaya başlandığında beni Akedaştan aradığını söyleyen biri benimle irtibata geçerek bu durumun sosyal medyadan önce keşke bize gelip aktarsaydınız şeklinde bir cümle kurdu bende kendilerine tam olarak ne dediğinizi anlamadım dedim.Kendisi de bana kendinizi tanıtarak yardımcı olmamız konusunda bizi uyarsaydınız deyince bende kendilerine aynen şu cümleyi kurdum ;sizleri bir ilçe başkanı sıfatıyla yada bir milletvekili sıfatıyla birilerinin aramasımı gerekliydi ,şu zaman da insanların zor durumda olduğu çalışamadığı süreçte,kadın 2 kere gelip meramını anlatmış o zaman neden yardımcı olmadınız da video çıkınca keşke bu durumu bize anlatsaydınız diyorsunuz siz sınıf ayrımımı yapıyorsunuz dediğimde verecek bir cevabının olmadığını da gördüm.

Son olarak şimdi size soruyorum Akedaş’ın hangi işlerini yapıyorsunuz?İşlerini yapıyorsanız benim hakkımda yazı yazarken daha doğrusu sırf iftira atmak boyutuna geçecek kadar Akedaş’ı sevimli göstermeye çalışırken neden Gazeteci sıfatınızı kullandınız?Gazetecilik tarafsız olmayı gerektiren bir meslek iken Akedaş’ın işlerini yapıyorsanız (ki ben biliyorum yapıyorsunuz) tarafsız olmayı gerektiren bir meslek olan Gazetecilik mesleğinde taraf olduğunuz bir kurum için Gazetecilik sıfatını neden kullanıyorsunuz?

Bu yazılarınıza ilk ve son kez cevap vermiş oluyorum insanları doğru olmayan gazetecilik anlayışınızla yanlış bilgilendirdiğiniz için 1 kez de olsa insanlara doğruyu gösterme amacıyla sizlere cevap verdim.Belki bundan sonra tarafıma cevap vereceksiniz fakat size karşılık veremeyeceğimi bilmenizi isterim insanlar kimin ne olduğunu bu yazı cevabımda görmüş olacaktır.Kamuoyuna Saygılarımla.

İYİ PARTİ ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANI

Av.DOĞAN MURAT KILIÇ