Gündem

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen: Tarih YSK'nın hatasını yazacak

“Klasörlerce delilimiz olmasına rağmen YSK'den ret aldık. İstanbul itirazları ise gerekçesiz ve delilsiz olmasına rağmen kabul edildi”

20 Nisan 2019 14:16

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, adaletsiz bir seçim süreci yaşandığını ifade ederek bunu engellemekle görevli olduğunu belirttiği Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) eleştirdi. Seymen, YSK'nın partiler arası eşitsizliğe sebep olduğunu ifade ederek, "Uyguladığı çifte standardı tarih yazacak” dedi.

Evrensel'in haberine göre Seymen, seçim sonuçları ve parti gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sunulan delillere rağmen YSK’nın kendi itirazlarını reddetmesine tepki gösteren Seymen, “Klasörlerce delilimiz olmasına rağmen YSK'den ret aldık. İstanbul itirazları ise gerekçesiz ve delilsiz olmasına rağmen kabul edildi” dedi.

YSK’nın uyguladığı çifte standardın tarih sayfalarına yazılacağını ifade eden Seymen, seçim sürecinde devletin tüm imkânlarını kullanan AKP’ye karşı eşit olmayan şartlarda yarışa girdiklerini de söyleyerek YSK’nın buna sessiz kaldığını ifade etti. Seymen, “Eşit bir seçim yarışı sağlamakla yükümlü kurum partiler arasında eşitsizliğe sebep oldu. Uyguladığı çifte standardı tarih yazacak” sözlerini kaydetti.